Omaisiaan ikävöiville vanhuksille turvallisia kohtaamisia pleksin takaa

Hallitus on asettanut vanhainkoteihin vierailukiellon, suojellakseen iäkkäitä ihmisiä korona-viruksen aiheuttamalta kuoleman vaaralta. Siitä aiheutuu yksinäisyyttä, eikä kaikilla ole paljon elinaikaa jäljellä.

Pienellä kehitystyöllä pitäisi olla mahdollista järjestää vanhainkoteihin erillisellä omalla sisäänkäynnillä suoraan ulos johtavaan huoneeseen tapaamisia vanhainkodin asukkaiden ja heidän omaistensa kanssa, siten että kuulumiset saadaan vaihdettua ja ehkä kupponen kahvia juotua kasvotusten, vaikka koskettamaan ei pääse, koska toinen osapuoli on pleksin takana.

Kuinka suuren pleksin takana, riippuu siitä kuinka helposti uskomme koronan leviävän ilmateitse. Kauppojen kassoilla on taatusti liian pieniä pleksejä, asiakas on mennen tullen yskäisyn roiske-etäisyydellä myyjästä, ennen kuin saapuu pleksin kohdalle. Äärimmäinen vaihtoehto olisi koko huoneen korkuinen ja levyinen pleksi, joka kulkee yhteisen kahvipöydän puolivälissä koko huoneen poikki, ja molemmilla puolilla on oma ilmanvaihto joka ei sekoitu keskenään.

Toinen vaihtoehto olisi järjestää vanhainkoteihin huone jossa isolla näytöllä varustettu videoyhteys-ohjelma. Joka ohittaa sen ongelman että vanhuksilla ei usein ole omia laitteita tai osaamista, tai laitteet ovat mitättömän pieniä näyttöruudultaan ja heikkoja äänen laadultaan.

Koululaisille ja opiskelijoille investoidaan kilpaa läppäreitä kunnan tuella. Olisi ehkä syytä suunnata katse myös kaukana omaisistaan asuvien vanhusten tilanteeseen.

+2
IonMittler
Sitoutumaton Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu