Onko Elon Musk oligarka-non-grata? WEF luopui Twitterin käytöstä 16.12.2022
World Economic Forum, eli lyhyemmin WEF, järjestää Sveitsin Davosissa 16.-20.1.2023 vuotuisen konferenssinsa, johon kokoontuu maailman poliittista ja taloudellista kermaa keskustelemaan maailman asioista, ilman median häiritsevää läsnäoloa. Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista yritysjohtajista on kuitenkin poissa joukosta: Elon Musk vastasi kieltävästi kutsuun osallistua Davosin kokoukseen, selittämättä asiaa tarkemmin, miksi hän ei halua osallistua:
https://twitter.com/elonmusk/status/1606559431881285632
Tutkivien journalistien julkaisu The Dossier arvioi omissa spekulaatioissaan, että Elon Muskista ja hänen Twitteristään on ehkä tulossa persona non grata WEF-eliitin keskuudessa, koska Musk on tehnyt Twitterin moderoinnin linjassa pesäeroa muihin suuriin sosiaalisen median alustoihin. Twitterissä on nykyään sallittua sanoa monia asioita, joista joutuisi bannatuksi muissa suurissa sosiaalisen median palveluissa — ja joutui aiemmin myös Twitterissä.
https://dossier.substack.com/p/world-economic-forum-cancels-twitter?utm_medium=reader2
27.12.2022 julkaistussa artikkelissaan The Dossier kiinnittää huomiota siihen, että WEF ei anna suoraa linkkiä omalle Twitter-tililleen sivulla, jolla esitellään sosiaalisen median kanavat, joiden kautta voi seurata tulossa olevaa Davosin kokousta. Twitterin hashtag #wef mainitaan kylläkin, mutta ei WEF’in virallisen Twitter-tilin suoraa linkkiä.
https://www.weforum.org/agenda/2022/12/how-to-follow-davos-2023/
Jos The Dossierin toimittajat olisivat olleet tarkkasilmäisempiä, he olisivat ehkä tehneet saman huomion kuin minä tein, tutustuessani tähän tilanteeseen tänään: WEF on lopettanut Twitter-tilinsä käytön melkein kokonaan 16.12.2022. Siihen asti WEF on julkaissut Twitter-tilinsä kautta monta tiedotetta päivässä vuosien ajan, yhteensä 173.000 viestiä. Mutta 17.12.2022 alkaen WEF on julkaissut yhteensä vain 3 tiedotetta Twitterissä, joka ei tee paljoa enempää kuin yksi viesti viikossa. Facebookissa WEF jatkaa tiedotteiden jakamista entiseen tahtiin, monta viestiä päivässä.
https://www.facebook.com/worldeconomicforum
Elon Musk ei mainitse 24.12.2022 julkaistussa Twitter-viestissään, milloin hän kertoi WEF-organisaatiolle kieltäytyvänsä kutsusta osallistua Davosin kokoukseen. Kuka tietää vaikka näillä asioilla olisi ajallinen ja looginen yhteys, että Musk olisi kertonut kieltäytymisestään 16.12.2022, ja sen jälkeen WEF on lopettanut Twitterin käyttämisen melkein kokonaan. Niin sanotusti sukset ristiin, tehdään pesäeroa ja katkaistaan yhteistyötä.
En löydä sellaista tietoa, että Twitter-yhtiö olisi kuulunut WEF’in tukijoihin edes ennen Elon Muskin aikakautta. Vuosi sitten luettelin blogissani tunnettuja yhtiöitä, jotka rahoittavat WEF’in toimintaa. Mainitsin blogissani Googlen ja Facebookin, mutta en Twitteriä, jota ei löydy sivulta jossa listattiin WEF’in rahoittajat vuodelta 2020 — jolloin Elon Musk ei vielä omistanut Twitteriä. Twitter ei ehkä ole ollut aiemminkaan yhtä läheinen kumppani WEF’ille kuin esimerkiksi Google ja Facebook (nykyään Meta).
Täytyykö tässä kaivaa popcornit esiin: onko superrikkaiden ihmisten keskuudessa erimielisyyksiä siitä, minkä verran tavallisella kansalla on hyvä olla sananvapautta internetissä? Onko globaalin taloudellisen eliitin keskuudessa suorastaan riitaa kansalaiskeskustelun moderoinnin linjasta? Kuinkahan tässä käy, Elon Musk vastaan muut globaalit oligarkit? Yleensä tällainen asetelma ei tiedä hyvää sille yhdelle, joka on kaikkia muita vastaan. Ne kaikki muut keksivät kyllä lopulta jonkun rikoksen sille yhdelle, jonka tiedetään olevan syyllinen vääränlaiseen ajatteluun.
Pidä ikkunat tiukasti kiinni, ja kävele varovasti portaissa, Elon.
Et olisi voinut kehnompaa puoluetta valita.Ketään ei kiinnosta.
btw Muskin pahin vihollinen on Musk itse
Ilmoita asiaton viesti
Olisin voinut valita kehnomman puolueen, vaikka Vasemmistoliitto tai Vihreät. Kiinnostuksesta en tiedä. Viimeiset 10 blogiani, lukijoita keskimäärin 1440 per blogi. Ei ole mitään notkahdusta alaspäin verrattuna aiempaan. Tässä nyt kolme tykkäystä, ja päivän loppuun mennessä veikkaan että ainakin tuplaantuu, ei mene huonosti tykkäyksissäkään. Tällä kertaa nyt ei ole vastaanväittäjiä näkynyt, ja se voidaan tulkita jopa onnistumiseksi, vastaansanomaton viesti.
Ilmoita asiaton viesti
On monien globaalien aiheiden kannalta tärkeää seurata, missä kysymyksissä ja miten syvä on juopa Muskin ja WEF-eliitin välillä. Viime aikoina juuri Musk on nimittäin ollut se avoimuuden airut, joka on voinut oikeasti horjuttaa eliittiä.
Asiakysymyksissä hänen kannoistaan on välillä vaikea saada selkoa. Useissa kohdin olisin huolissani: Miten hän aikoo järjestää suhteensa Venäjään ja Kiinaan? Ja mitäköhän neuroverkkoja hän lopulta visioi?
Demokratian kannalta on kuitenkin erittäin tervetullutta, että hän on tuonut julki eliitin päätöksentekoa useissa globaalistikin tärkeissä asioissa eikä ole halunnut huikeista resursseistaan huolimatta samastua siihen itse ainakaan tässä vaiheessa.
Ilmoita asiaton viesti
Elon Muskin Twitter-politiikka on ollut tervetullutta. Hänen Neuralink-projektilleen toivon huonoa menestystä ja lakkauttamista koska ei saada toimimaan. Epäilyttää tilanne, jossa ihmisen ajatuksia voitaisiin lukea, tai vielä pahempaa, kirjoittaa ihmiselle ajatuksia. Se tarina ei hyvin pääty vallanhimoisen eliitin käsittelyssä, ihan sama millainen enkeli tuon teknologian kehittää alunperin. Jostain persona non gratasta kuten Julian Assange voitaisiin lavastaa syyllinen rikokseen, jota hän ei tehnyt, mutta henkilölle sekä todistajille kirjoitetaan aivoihin muistikuvia, jotka eivät vastaa todellisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
”Hänen Neuralink-projektilleen toivon huonoa menestystä ja lakkauttamista koska ei saada toimimaan.
”
Jos tuolla sairauksia saadaan pois tai lievitettyä (kuten väittävät), niin todella hyvää menestystä itse toivotan. Nuo ajatuksien luvut nyt ovat aika kaukana tulevaisuudessa vielä – toki ilman maailmansotia/meteoriitteja/supertulivuorenpurkauksia/tms. tulossa sekin jonkun toimesta ennemmin tai myöhemmin. Jokuhan nuo keksii/kehittää kuitenkin – ennemmin tahi myöhemmin. Väärinkäytösten estäminen sitten oma asiansa. Hyödyt ovat kuitenkin merkittävät ja teknologian kehittyessä väistämättömiä (sokealle näkö yms. mukavaa). En tiedä onnistuuko Muskin porukka tuossa vai joku myöhemmin, mutta toivottavasti joku kuitenkin.
Mars-projekti lienee kuitenkin vielä tärkeämpi. Tämä ”kaikki munat yhdessä korissa” kestää vain sen mitä kestää eli jossain vaiheessa täytyy olla ihmiskunta useammalla planeetalla/kuulla/avaruusasemilla. Tai se voi olla ihmiskunnan loppu nopeastikin (mahdollisia syitä lukemattomia) mikäli emme levittäydy yhdeltä planeetalta muualle. Mieluusti tässä seuraavan tuhannen vuoden aikana levittäytyminen (aloitusvaiheet) suositeltavaa ja kannattaa aloittaa jo nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Bezos.Zuckerberg ja Musk ovat täysmulkkuja työnantajana.He ovat sitä kuolemansa jälkeenkin, koska heidän yrityksensä noudattavat heidän luomaa pelikirjaa.Ihmiskunnan vihollia omine sääntöineen.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kyllä totta. Hulluja työnantajia ovat… Muskille pisteet siitä, että on kuitenkin aikamoinen sananvapausabsolutisti (niin hyvässä kuin pahassakin), mikä on harvinaista näin nykyään.
Ilmoita asiaton viesti
Amerikan tyyliin siellä tosiaan ainakin voidaan antaa potkut tuosta vain puolelle porukasta. Mutta sama olisi mahdollista Suomessakin, sitä vain sanotaan yt-neuvotteluiksi, ja olen ollut kahdesti potkut saavana osapuolena, joten ei siinä suurta eroa ole. Onko jotain muuta huomautettavaa Muskin johtamistyylistä kuin potkut kaikille joita ei enää tarvita?
Ilmoita asiaton viesti