Onko hyväksyttävää, että YLE lobbasi persu-pj:ksi vain kahta ehdokasta kolmesta suositusta?

YLE nosti uutisissaan valokeilaan vain kaksi kolmesta suosituimmasta ehdokkaasta Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Äänestyksen tulos oli Purra 59 %, Puisto 20 %, Tiihonen 14 %, Halla-aho 7 % (tai siis: hylätyt 7 %), ja Ilmarinen 0.6 %. Jälkikäteen ei tunnu asialliselta eikä neutraalilta valtion median toiminnalta, että YLE lobbasi vain kahta ehdokasta uutisissaan laajasti. Kun siellä oli kolmaskin melko suosittu ehdokas.

Tiihonen on sellainen veikko, että Perussuomalaisten kannatus olisi voinut romahtaa todella isosti, jos hän olisi päässyt puheenjohtajaksi. (Vihervasemmistolaiset journalistit, heittäkää tuhkaa päällenne, minkä tilaisuuden hukkasitte.) YLEn journalisteilla saattoi olla syitä toivoa, että ihan Tiihonen ei sentään voita sitä vaalia. Mutta silti valtion median pitäisi oppia neutraaliksi toimijaksi, joka ei toivo mitään eikä lobbaa mitään. Jos ei opi, niin otetaan tuet pois, ja suljetaan koko pulju.

Tämä vaali oli ja meni, mutta lisää samanlaista on tulossa taas jossain vaiheessa. Outo ennakkosuosikkien julistaminen ja median valokeilan tarjoaminen vain heille jatkuu vielä tulevaisuudessakin, jos se ei lopu.

+1
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu