Onko Kuluttajariitalautakunta Kokoomuksen vedätys?

Blogin otsikko on katteetonta spekulaatiota, mutta kertoo jotain siitä maineesta, joka Kokoomuksella on kulissien takaisena hiljaisena vaikuttajana kaikkeen mahdolliseen mikä saattaisi olla yritysten etujen vastaista.

Tässä tapauksessa kyse on Kuluttajariitalautakunnasta, joka olisi yritysten etujen vastainen konsepti, jos se toimisi tehokkaasti. Tästä tulee aasinsilta Kokoomukseen, koska Kokoomus tunnetaan tuttavien kesken siitä, että sillä on tapana vastustaa tehokkaiden keinojen kehittämistä yritysten harjoittaman taloudellista hyötyä tuovan vilpin valvontaan. Kuluttajariitalautakunta olisi sellainen taho, mutta se ei toimi. Se on rampautettu kyvyttömäksi ja tehottomaksi, ja ihan tahallaan.

Nimittäin:

Jos yritys jättää noudattamatta Kuluttajariitalautakunnan suositusta asiakkaan reilusta kohtelusta, ainoa sanktio siitä yritykselle on joutuminen Kuluttaja-lehden ns. mustalle listalle. Kas tässä:

https://kuluttaja.fi/musta-lista/

Jos Kuluttajariitalautakunta tosissaan haluaisi puolustaa kuluttajien oikeuksia tehokkaasti, se antaisi tämän listan tiedot vapaasti median ja kenen tahansa kopioitavaksi. Sen sijaan joku poliittisten vedättäjien kerho on keksinyt huijauksen, että tämän mustan listan tietojen julkaiseminen muualla kielletään. Lainaus suoraan tuolta sivustolta:

”Listan luvaton kopiointi ja julkaisu muualla on kiellettyä. Jos haluat jakaa tietoa muualla, voit julkaista linkin tälle sivulle.”

Eikä tässä vedätyksessä vielä kaikki: Kuluttajariitalautakunta antaa yrityksille jopa 2 – 3 vuotta aikaa olla noudattamatta lautakunnan suosituksia, ennen kuin yrityksen nimi julkaistaan mustalla listalla.

Jos Kuluttajariitalautakunta tosissaan haluaisi puolustaa kuluttajien oikeuksia tehokkaasti, se antaisi yritykselle aikaa päätöksen noudattamiseen saman verran kuin perintäyhtiöt velkoessaan kuluttajia, eli normaalin laskun maksuehdon verran. Kaksi viikkoa.

Mutta 2 -3 vuotta? Häh? Kuka sellaisen kansanhuijauksen on keksinyt?

Kuluttajariitalautakunta tekee lähes kaiken mahdollisen välttääkseen puolustamasta kuluttajien oikeuksia tehokkaasti. Kuluttajariitalautakunta on suunnitellut palvelukonseptinsa kaikkia yksityiskohtia myöten lähes niin hyödyttömäksi ja tehottomaksi kuin vain ikinä voi mielikuvitus keksiä.

Mistähän se mahtaa johtua, ja kukahan sellaisen päätöksen takana mahtaa olla? Kansankusettajat esiin piiloistaan, ja nimi lehteen.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu