Onko Suomen hybridi-osaamiskeskuksella oikeus vaikka vakoilla kansaa?

Suomessa aloitti toimintansa syyskuussa 2017 Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus, joka on Suomen lain yläpuolella. Sitä ei voida tuomita Suomen lakien mukaan. Keskuksen toimintaan osallistuu 12 valtiota: Suomi, Ruotsi, Norja, Yhdysvallat, Ranska, Saksa, Britannia, Espanja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua.

https://yle.fi/uutiset/3-9853804

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_hybridiuhkien_torjunnan_osaamiskeskus#Lains%C3%A4%C3%A4d%C3%A4nn%C3%B6llinen_asema

Maallikolle tulee mieleen sellainen kysymys, että onko tällä keskuksella mahdollisuus vaikkapa vakoilla Suomen kansan viestintää internetissä ja puhelinverkossa, missä tahansa laajuudessa jonka se katsoo aiheelliseksi? Jos se ei ole alisteinen Suomen lainsäädännölle, niin mikäpä muu sitä kieltäisi vakoilemasta Suomen kansaa kuin Suomen laki — jonka alainen se ei ole?

Onko tämä nyt vähän niin kuin NSA keskuudessamme? ”Yes we scan?” Jos joku tietää tarkemmin, miten asia on, me tietämättömät otamme kiitollisena vastaan tietoa aiheesta.

+2
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu