Onko YLE vallan vahtikoira, vai vallankäyttäjien sylikoira?

Alkuviikosta nousi pieni myrsky vesilasiin, kun TEHYn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen väitti sosiaalisessa mediassa, että YLEn A-Studio perui viime hetkellä hänen kutsunsa haastatteluun, koska ”ministeri Aki Lindén halusi ossallistua yksin” siihen haastatteluun.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd1805e7-1945-4283-8314-4723b1957ecd

A-Studion ja ministeri Lindénin esittämän selityksen mukaan Rytkösen tulkinta tapahtuneesta on virheellinen. Lindén ei esittänyt mitään ehtoja osallistumiselleen, vaan A-Studion toimitus teki itsenäisesti päätöksen perua Rytkösen osallistuminen.

Kaikki hyvin ja rauha taas maassa. Paavo Arhinmäki tosin heittää A-Studion ylle epäilyksen varjon, että ministerit ovat aiemminkin asettaneet ehtoja sille, keitä osapuolia saa olla mukana keskustelussa, johon ministeri osallistuu. Arhinmäki väittää että ulkoministeri Timo Soini asetti aikoinaan A-Studioon osallistumisensa ehdoksi, että Arhinmäki ei saa olla mukana keskustelijoiden joukossa.

https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/1516724017134243844

Hieman jää epäselväksi, onko YLE täysipainoisesti ”vallan vahtikoira”, vai onko se sittenkin pelkkä vallankäyttäjien sylikoira? YLEn MOT-ohjelma harrastaa varsin vakuuttavaa tutkivaa journalismia, jossa tehdään välillä aika radikaalejakin paljastuksia korruptiosta. Mutta kovin harvoin poliitikkojen tai poliittisten puolueiden korruptiosta. Vahtikoira nukkuu, ja sylikoira ei isännän kättä pure?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu