Onko YLE vallan vahtikoira, vai vallankäyttäjien sylikoira?

Alkuviikosta nousi pieni myrsky vesilasiin, kun TEHYn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen väitti sosiaalisessa mediassa, että YLEn A-Studio perui viime hetkellä hänen kutsunsa haastatteluun, koska ”ministeri Aki Lindén halusi ossallistua yksin” siihen haastatteluun.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd1805e7-1945-4283-8314-4723b1957ecd

A-Studion ja ministeri Lindénin esittämän selityksen mukaan Rytkösen tulkinta tapahtuneesta on virheellinen. Lindén ei esittänyt mitään ehtoja osallistumiselleen, vaan A-Studion toimitus teki itsenäisesti päätöksen perua Rytkösen osallistuminen.

Kaikki hyvin ja rauha taas maassa. Paavo Arhinmäki tosin heittää A-Studion ylle epäilyksen varjon, että ministerit ovat aiemminkin asettaneet ehtoja sille, keitä osapuolia saa olla mukana keskustelussa, johon ministeri osallistuu. Arhinmäki väittää että ulkoministeri Timo Soini asetti aikoinaan A-Studioon osallistumisensa ehdoksi, että Arhinmäki ei saa olla mukana keskustelijoiden joukossa.

https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/1516724017134243844

Hieman jää epäselväksi, onko YLE täysipainoisesti ”vallan vahtikoira”, vai onko se sittenkin pelkkä vallankäyttäjien sylikoira? YLEn MOT-ohjelma harrastaa varsin vakuuttavaa tutkivaa journalismia, jossa tehdään välillä aika radikaalejakin paljastuksia korruptiosta. Mutta kovin harvoin poliitikkojen tai poliittisten puolueiden korruptiosta. Vahtikoira nukkuu, ja sylikoira ei isännän kättä pure?

+2
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu