Opetushallitus yrittää häivyttää kouluista sukupuolen

Suomen PISA-tulokset laskevat kuin lehmän häntä, mutta Opetushallituksella on tärkeämpää pohtimista kuin opetuksen laatu. Lasten sukupuolta yritetään häivyttää maailmankartalta mahdollisimman tarkasti, jo esikoulusta alkaen. (Alla linkitetty uutinen ja dokumentti ovat vuodelta 2016.)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001932716.html

https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/173318_tasa_arvotyo_on_taitolaji_0.pdf

Vihervasemmisto tarjoaa tutuksi tullutta keinoa kaikkeen tasa-arvoksi sanottuun: tehdään kaikista ihmisistä samanlaisia. Sitten ei ole eriarvoisuutta, kun kaikki ovat samanlaisia.

Tavallaan tämä on totta, eräässä tilastollisessa mielessä. Naisten ja miesten välinen epätasa-arvo poistuisi heti, vaikka jo tänään, jos poistaisimme sukupuolen määritelmät, ja sanoisimme kaikkien olevan vain ”ihmisiä”. Silloin ei voitaisi sanoa, että miehen euro on 100 senttiä ja naisen euro on 80 senttiä. Voisimme sanoa, että ihmisten euro on 90 senttiä. Ei olisi enää kahta ryhmää, jotka ovat eriarvoisia toisiinsa verrattuna, kun olisi vain yksi ryhmä ihmisiä, joka on tasa-arvoinen itsensä kanssa.

Sukupuolten eron häivyttäminen on ihan vimmatun fiksu keino lisätä tasa-arvoa. Sehän toimii. Paperilla, ja ainoastaan paperilla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu