Ostetaanko sotea yksityisiltä palvelusetelillä? Harkitaanpa vielä!

Suomessa on viime aikoina lisätty sosiaali- ja terveyspalveluiden ostamista yksityisiltä toimijoilta ns. palvelusetelillä. Ja vielä haluttaisiin lisätä paljon enemmänkin. Samapa tuo, tuottaako palvelun julkinen vai yksityinen taho. Vai onko se sama?

Mafian luvatussa maassa Italiassa on havahduttu ongelmaan, että yksityiset klinikat tekevät huomattavasti enemmän keisarinleikkauksia kuin julkiset klinikat. Kun siitä tienaa enemmän kuin normaalista synnytyksestä, ja valtio maksaa palvelusetelillä. Joten eiköhän laiteta teillekin tästä keisarinleikkaus? Veikkaus Oy voisi antaa vinkkejä, miten sitä voisi vaikka mainostaa televisiossa.

https://yle.fi/uutiset/3-11050500

Tarpeettomien keisarinleikkausten ja muiden lääketieteellisten toimenpiteiden ongelma tunnetaan erityisesti Intiassa, ja jossain määrin myös Itä-Blokissa. Vaikka hoidon maksaja olisi asiakas itse, eikä valtio, silti yksityisille klinikoille on joskus vastustamaton kiusaus tehdä toimenpiteitä vähän enemmän ja kalliimpia kuin olisi tarpeellista. Kun siitä tienaa vähän ekstraa.

Onneksi Suomessa yksityinen sektori on rehellistä ja kunniallista. Varsinkin sote-alalla. Siellä ei muistaakseni ole ollut mitään kohua viime aikoina, jossa sote-alan yksityisiä palveluita olisi viilattu laillisuuden ja potilaiden edun pimeälle puolelle, taloudellisen voiton maksimoimiseksi.

Muistini on kylläkin melko lyhyt, joten älkää luottako kaikkeen mitä sanon.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu