Oulun tuomiokirkon uusi alastontaulu: nyt kansaa jakaa jo kirkkorakennuskin

Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen on viisaudessaan tilannut niinsanottua softcore-alastontaidetta Oulun tuomiokirkkoon, sijoitettavaksi juhlalliselle paikalle lähelle alttaria. Se on siinä hyvä, rovasti uskoo. Ei väki nukahda kirkonpenkkiin saarnan aikana, kun on jotain katsottavaa joka vie ajatukset pois saarnasta, ehkä uskonnostakin.

https://yle.fi/uutiset/3-11579382

Taulussa oleva hyvät rintalihakset omaava mies, aktiivisessa asennossa neitosen takana, tuo mieleen kaikenlaisia kivoja asioita, joita ei yleensä kirkossa kuuluteta. Siis minun mieleeni, mutta se todistaakin että minä olen syntinen, ja vika on yksin ja ainoastaan minussa.

Oulussa on otettu askel kohti katolisuuden tyylistä kirkkotaidetta. Vatikaanin kirkoissa on alastonta pintaa silmänkantamattomiin, ja löytyyhän sitä Suomen luterilaisista kirkoistakin jonkun verran jo ennestäänkin. Pelkistetty ja karu ”valkoiset seinät ja risti takaseinällä”-tyyppinen sisustus on edelleen muotia ns. vapaiden suuntien herätysliikkeiden rukoushuoneissa, helluntailaisilla, baptisteilla ja niin edelleen. Mutta monet luterilaiset kirkot ovat luopuneet sisustuksen protestanttisesta askeettisuudesta jo kauan sitten. Luterilaisuus ei ole muotia enää. Kuten ei uskontokaan.

Miten olisi alaston Marian patsas kirkkoon, hyväntahtoisena rauhan eleenä katolisen kirkon suuntaan? Unohdetaan menneet, ja ollaan taas kavereita. Tai voisihan se olla alaston kolmannen sukupuolen edustaja. Sellaista ei ehkä ole vielä missään kirkossa. Nimi lehteen, 15 seconds of fame. Ovatko sateenkaari-papit kuulolla?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu