Pääministeri: olkaa kaksikielinen kansakunta! (mutta minä en ole kaksikielinen)

Sanna Marinin hallitus laajentaa ruotsin kielen pakollisuutta. Koska ”olemme kaksikielinen kansa”.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009042484.html

Pakkoruotsin opettaminen kansalle lukeutuu kuitenkin niihin poliittisen eliitin projekteihin, jotka kuuluvat osastoon ”älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon”. Sanna Marin on jo vuosien ajan kieltäytynyt puhumasta ruotsia toimittajien kanssa tai poliittisissa tapaamisissa. Syy on siinä, että hän ei osaa ruotsia kovin hyvin. Hän ei ole kaksikielinen. Mutta kansan pitäisi silti olla.

https://yle.fi/uutiset/74-20003142

https://www.youtube.com/watch?v=idU9rbGZ74E

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/978e6d5e-bccc-4ec9-8721-bf1de8c6f176

Ruotsin kielen taito on Suomessa pakollista moniin virkoihin, mutta pääministeriksi pääsee ilmankin. Pääministerin ei tarvitse palvella toimittajia toisella kotimaisella. Hankkikoot jostain tulkin, omalla kustannuksellaan. Moni aiempi Suomen pääministeri on puhunut melkoista ralli-ruotsia, mutta monet heistä ovat ainakin suostuneet kokeilemaan keskustelua ruotsiksi toimittajien kanssa.

Minulta toimittajat eivät kysele mitään, koska en ole tärkeä, mutta jos kysyisivät ruotsiksi, vastaisin ruotsiksi. Because I can.

+5
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu