Pääsylippujen jälleenmyynti ylihintaan pitäisi kriminalisoida

Suomen historiallinen paikka aikuisten miesten arvoturnauksessa jalkapallossa saattaa varmistua 15.11. Töölön stadionilla. Siellä on varmasti tupa täynnä, ja kiinnostuneita tulijoita jää rannalle ilman lippua. Sen ovat huomanneet myös lippujen trokarit netissä. Tältä näytti tuon ottelun pääsylippujen trokauksen tilanne huuto.netissä tänään iltapäivällä:

250 ja 400 EUR hintapyynnöillä näyttää olevan useita huutajia liikkeellä pääsylipuille. Useiden tuhansien eurojen hintaa maksavia rikkaan perheen kakaroita ei ehkä löydy Suomesta tähän hätään. Ne luultavasti menevät hiljaisesti kaupaksi ensimmäiselle joka lähettää pyydettyä alemman mutta silti kiinnostavan ostotarjouksen.

Jos halutaan vääntää mahdollisimman irvokas satiiri kapitalismista, sääntelemättömästä markkinataloudesta ja vapaasta hinnoittelusta, johon valtio ei puutu mitenkään, niin pääsylippujen trokaaminen ylihintaan on sellainen.

Olisin valmis tältä istumalta kirjoittamaan sosialistisen lain, lipputrokareihin kohdistetun vasemmistolaisen kateus-pykälän, joka kriminalisoi pääsylippujen tarjoamisen myyntiin korkeampaan hintaan kuin on lippuun painettu virallinen hinta. Porkkana lippujen ostajalle mustassa pörssissä: Jos narautat myyjän poliisille, saat rahasi takaisin myyjältä, ja lisäksi saat pitää liput ilmaiseksi, eli liput sekä niistä maksettu hinta takavarikoidaan ostajan haltuun. Trokarille jää näissä olosuhteissa luu käteen ja tappiota viivan alle niin helposti, että trokaaminen loppuu kannattamattomana liiketoimintana.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu