Päivän (tai kahden) viisi hulluinta uutista

 

Viimeisten kahden päivän viisi sekavinta uutista:

1) Maaseudun asukkaiden sähkömaksut jatkavat kohoamistaan. Vastaavasti asuntojen hinnat putoavat vauhdilla. Kahden hintamuutoksen loukku, josta ei ulospääsyä näy.

https://yle.fi/uutiset/3-11093862

2) Kouvola lomauttaa ensi vuonna työntekijöitään säästääkseen 5,5 MEUR. Koska se on kuulemma laillista. Ja koska voimme luottaa siihen että vasemmistolainen hallitus ei nosta sormeakaan kyseenalaistaakseen tämän menettelyn. Ei taideta nähdä uutta Posti-kohua Kouvolan suunnalla, vasemmisto on polttanut vasemmistolaisuutensa loppuun vähäksi aikaa.

Oikea menettely olisi joko veroäyrin korotus tai sitten palveluiden karsiminen. Mutta enemmistödemokratialla on matemaattinen taipumus tuottaa päätöksiä, joilla enemmistö äänestäjistä pääsee kustannuksista ja säästöistä kuin koira veräjästä, ja raha höylätään jonkun vähemmistön selkänahasta. Kuten nyt vaikka kunnan työntekijöiltä, lomauttamalla heidät.

https://yle.fi/uutiset/3-11110310

3) Suomi vaatii Unkarilta anteeksipyyntöä siitä, että Unkarin edustaja twiittasi julkisuuteen, mitä Unkaria koskevassa EU:n kokouksessa keskusteltiin.

Anteeksipyyntö siitä, että Unkarin edustaja noudatti läpinäkyvää hallintotapaa? Mitä Suomi siis itse haluaa edustaa ja edistää: vanhanaikaista kulissien takana suhmurointia, jossa poliitikkojen toimet ja keskustelut salataan suurelta äänestävältä yleisöltä?

https://yle.fi/uutiset/3-11111304

4) Sirpa Paatero iloitsee: ”Tosi hienoa, että saan jatkaa ministerinä.”

Se ei kylläkään ole tosi hienoa.

https://yle.fi/uutiset/3-11109002

5) Sari Essayah on täpinöissään WADAn blokattua Venäjän ulos kaikkien urheilulajien arvokisoista neljän vuoden ajaksi.

Arvoisa Essayah, WADA on huono vitsi. Se ei toimi että valtiot tekevät itse omien urheilijoidensa doping-kontrollin. Se on kuin laitettaisiin pukki kaalimaan vartijaksi, poliitikoilla ja doping-kontrollia hoitavilla toimihenkilöillä on liian ilmeinen eturistiriita toivoa oman kansan menestymistä, jota tehokas doping-kontrolli häiritsisi. Joten kansalliset doping-virkailijat kelpottelevat niin paljon kuin ehtivät, testataan harvoin, vuodetaan urheilijalle etukäteen tieto siitä koska hänet testataan, tai annetaan käytännön mahdollisuus lorauttaa purkkiin puhtaat kaverin kuset. Kansalliset doping-työryhmät ovat käytännössä jäävejä hoitamaan työtään.

Jokaisen lajin kansainvälisen kärjen doping-valvonta pitäisi suorittaa heidän pahimpien kilpailijoidensa kotimaiden antidoping-järjestöjen toimesta. Silloin olisi motivaatio kohdallaan ja toiminnassa ryhtiä, suorastaan intoa.

Mutta tätähän WADA ei suunnittele. Joten arvoisa Essayah, ei ole mitään syytä riemuun. Huippu-urheilun globaali doping-ongelma säilyy jatkossakin yhtä laajamittaisena kuin se on ollut aina ennenkin.

https://yle.fi/urheilu/3-11109906

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu