Pakkopalauttajien äärimmäinen avuttomuus on noloa

Hylkäävän päätöksen saaneiden turvapaikan hakijoiden palauttaminen lähtömaihinsa ei mene kuin elokuvissa. Elokuvissa päähenkilö on yrmeä korsto, joka hoitaa homman kotiin, keinolla millä hyvänsä.

Turvapaikan hakijoiden palauttaminen esim. Irakiin puolestaan toimii niin, että poliisi taluttaa henkilön lentokoneeseen, tavalliselle reittilennolle jossa on myös turisteja ja liikematkustajia, ja sitten henkilö alkaa huutaa lentokoneessa (koska hän on saanut jostain vinkin, että niin kannattaa tehdä), ja sitten hänet poistetaan koneesta ja jätetään palauttamatta Irakiin, koska lentokoneessa huutaminen on ongelma ja ylivoimainen este palautuksen suorittamiselle loppuun asti. Huutamista ei voida estääkään, koska laki kieltää sen mitä elokuvien yrmeä korsto tekisi, eli nukuttaisi henkilön. Siis laki kieltää nukuttamasta myös nukutusaineella.

https://yle.fi/uutiset/3-10261974

Pakkopalauttajien äärimmäinen avuttomuus on noloa. Toivottavasti Venäjä ei koskaan hyökkää Suomeen, koska tällaisen avuttomuuden vallitessa siinä kävisi meille huonosti. Todella huonosti.

Karskimpaakin menoa on Euroopan maaperällä. Jos Suomen hallituksen kukkaistytöt hippi-aatteineen edustavat yhdenlaista ääripäätä, niin täysin päinvastaista ääripäätä edustaa Kreikan hallitus (joka on muuten velkaa Suomelle aika pitkän pennin) ja Morian saarella sijaitseva pakolaisten keskitysleiri, jossa 3,000 hengelle mitoitetuissa tiloissa asuu 13,000 turvapaikan hakijaa kaaoottisissa olosuhteissa. Tämäkin on noloa, koko Euroopalle.

https://www.theatlantic.com/international/archive/2019/11/greeces-moria-refugee-camp-a-european-failure/601132/

Olisi kiva jos turvapaikan hakijoita käsiteltäisiin siten että se ei olisi noloa. Ei aivan säälittävän avutonta, kuten Suomen menettely, mutta ei myöskään häpeällisen epäinhimillistä, kuten Kreikan menettely.

Miten olisi sellainen ryhdikäs ja aikaansaava siisti käsittely, että kielteisen päätöksen saaneet vangitaan, ja jos henkilö vetkuilee jotain palautuksen kanssa, niin vetkuilkoon sitten vankilasta käsin niin kauan kunnes palautus onnistuu. Irakin tapauksessa ostetaan kaikki liput joltain reittilennolta, ja huutakoot sitten keskenään vaikka hoosiannaa niin paljon kuin haluavat. Yksikään lentokone ei ole koskaan pudonnut huutamisen voimasta.

Tai sitten rahdataan heidät laivalla. Irak on rannikkovaltio, kuten Suomikin, joten laiva on lastattu pakkopalautettavilla purnaajilla, palloteltuaan pösilöä poliisiamme pitkin poikin poskettomilla päähänpistoillaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu