Palotarkastaja vei vanhainkodista tv:n ja olohuoneen sohvat, some-kansa raivostui

Siilinjärveläisen vanhainkoti Akuliinan tapaus nostatti tällä viikolla tunteita pintaan sosiaalisessa mediassa. Palotarkastajat haukuttiin tervemenneiksi paikkaan jonne aurinko ei paista. Siihen suuntaan Iltalehti kansan tunteita nostattikin, ihan tahallaan. Näin niitä lehtiä myydään, kohuilla. Pääsemällä kansan tunteisiin jonkun asian kanssa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3286556b-ddaa-4f41-bb0e-b88b3fc0bfbf

Parempi kuva vanhainkoti Akuliinan olohuoneesta löytyy tästä linkistä:

https://yrjojahanna.fi/wp-content/uploads/2017/05/akuliina-1.jpg

Ongelmaksi muodostui se, että jo puoli vuotta sitten palotarkastaja huomautti vanhainkodin henkilökunnalle, että asuntojen edustalla sijaitseva laaja aula tulkitaan kokonaisuudessaan poistumistieksi, jossa ei saa säilyttää mitään tavaroita, jotka voivat syttyä palamaan tai muodostaa esteen ihmisten poistumiselle kodeistaan palon sattuessa.

Vanhainkoti on yrittänyt neuvotella asiasta puoli vuotta palotarkastajien kanssa, mutta sopua ja kompromissia ei ole löydetty. Siksi laajasta aulasta joudutaan nyt poistamaan televisio ja kaikki kalusteet. Jäljelle jää vain iso tyhjä tila.

Tässä ovat arkkitehti ja/tai talon rakennuttaja mokanneet jo projektin alkumetreillä, kun eivät ole huomioineet paloturvallisuuden määräyksiä. Tuollaista aulaa ei olisi koskaan pitänyt piirtää arkkitehdin kynästä alunperinkään. Se kun ei ole laillinen, ennen kaikkea siksi että poistumistien varrella olisi palavaa tavaraa, nimittäin ne sohvat. Sekä mahdollinen palon sytyttäjäkin, nimittäin televisio. Grenfell Tower mallia Siilinjärvi.

Minun mielikuvitukseni näkee tässä sellaisen mahdollisuuden, että kalusteiden ja television ympärille rakennettaisiin lasinen seinä. Silloin mainitut kohteet eivät sijaitsisi enää ”poistumisreitin varrella”, vaan omassa erillisessä huoneessaan. Tällaiseen ratkaisuun ei jostain syystä kuitenkaan päädytty vanhainkodin ja palotarkastajien välisissä neuvotteluissa, jotka päättyivät lopulta tuloksettomina ja ilman armoa.

+2
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu