”Pepsi” kuoli, koska laki huumeisiin koukussa olevan pakkohoidosta vuotaa kuin seula

Kesällä Kouvolan metsässä teltassa asunut, ja syksyllä kunnalta vuokra-asunnon saanut huumeisiin koukussa ollut 35-vuotias mies ”Pepsi” on kuollut, ilmeisesti sydänkohtaukseen.

https://yle.fi/uutiset/3-12230704

Pepsin vanhemmat pohtivat, mikä meni pieleen ja kuka mokasi, olisiko jotain voinut tehdä toisin? Nyt syksyllä 2021 ei välttämättä ollut enää mitään sellaista tehtävissä, joka olisi ehkäissyt sydänkohtauksen ja kuoleman. Mutta isommassa mittakaavassa tämän tarinan suurin ongelma ja epäkohta on se, että Suomen laki ei salli pakkohoitoa huumeisiin koukussa olevalle henkilölle, jos henkilö ei itse halua hoitoa, ja myös sitoudu hoitoon varsin ryhdikkäästi.

Laki pakkohoidosta pitää uudistaa, ja tarvitsemme kunnan kokoisen muusta yhteiskunnasta tehokkaasti eristetyn alueen, jonne sijoitetaan pakkopäätöksellä huumeisiin koukussa olevat henkilöt normaalin yhteiskunnan kaltaisiin olosuhteisiin, vähintään vuoden kestävään katkaisuhoitoon. Ilman pitkäaikaista korvaushoitoa, eli kaikenlaisista aineista vapaudutaan siellä kokonaan. Jos henkilö lankeaa tällaisen hoitojakson jälkeen uudestaan huumeisiin, vapauduttuaan takaisin normaaliin yhteiskuntaan, seuraava pakkohoito on sitten kaksi vuotta. Ja sitä seuraava neljä vuotta, ja sitä seuraava kahdeksan vuotta, ja sitä seuraava 16 vuotta. Loppuu se huumeiden vetäminen. Tai jos ei lopu, niin ainakin siihen tulee erittäin pitkiä pakollisia taukoja.

Jokainen huume-myönteinen, joka kommentoi tähän blogiin jotain ”keskitysleiristä” tai ”natseista”, saakoon ison annoksen siunattua kristillistä joulua ja Jumalan siunaamaa uutta vuotta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu