Pitkäaikainen työttömyys kasvussa, maahanmuuton lisääminenkö on lääke siihen?

Hallitus aikoo kaksinkertaistaa työperäisen maahanmuuton. Oppositiossa Kokoomus haluaisi poistaa työperäisen maahanmuuton esteet suurinpiirtein kokonaan. Tänne vain töihin, uzbekit ja keitä niitä nyt on.

Kuitenkin YLE uutisoi, että pitkäaikainen työttömyys on kasvussa. Yli 100,000 suomalaista on ollut työttömänä yli vuoden putkeen. Kyllähän sitä työvoimaa on reservissä. Miksi hallitus avaa ulkomaisen työvoiman tuonnin portit tässä tilanteessa? Miksi ei taota suomalaisesta reservistä tuottavia työntekijöitä nyt kun rauta olisi kuumaa?

https://yle.fi/uutiset/3-11913508

En vastusta kategorisesti ajatusta, että työvoimaa tuotaisiin ulkomailta, jos olosuhteet Suomen taloudessa oikeasti edellyttävät sitä. Eli se kuuluisa kestämätön huoltosuhde on toteutunut, työikäisiä ihmisiä on liian vähän valtion alueella. Mutta sitä odotellessa, niin kauan kun Suomella on työtöntä työvoimaa reservissä satoja tuhansia ihmisiä, sanon ulkomaisen työvoiman tuonnille lähtökohtaisesti ”ei”, jos minulle ei erikseen todella vahvasti perustella tapauskohtaisesti, miksi Suomesta ei löydy tekijää johonkin tiettyyn työtehtävään.

Kannatan kyllä sitä, että työlupien käsittelystä tehdään mahdollisimman super-nopeaa ja helppoa niissä tapauksissa, joissa jollain yrityksellä on tarvetta sellaiselle työvoimalle, jota Suomesta ei ole mahdollista rekrytoida. Suurin osa väitetystä tällaisesta työvoiman tarpeesta on kuitenkin täyttä puppua, etten sanoisi huijausta, ja perustuu vain palkkojen halpuutukseen ja mystiseen (lähes salaliittomaiseen) valtion saamattomuuteen työttömien kouluttamiseksi aloille, joissa tällä hetkellä työskentelee paljon EU:n ulkopuolista työvoimaa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/julkinen-salaliitto-tyottomien-pitamiseksi-tyottomana/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu