Pohjois-Carolina asettaa tupakoitsijat etusijalle korona-rokotuksissa

Pohjois-Carolinan osavaltio asettaa nykyiset ja entiset tupakoitsijat valtaväestön edelle korona-rokotteiden jonossa. Henkilön täytyy vain ilmoittaa tupakoineensa elämänsä aikana yli 100 savuketta yhteensä, niin pääsee jonossa useimpien muiden edelle. Väitteen todenperäisyyttä ei aiota (eikä kai edes teoriassa voitaisi) tarkistaa mitenkään.

https://www.newsobserver.com/news/coronavirus/article249661548.html

Syy on sinänsä suoraviivaisen lääketieteellinen: tupakoitsijoiden keuhkojen suorituskyky on alentunut, ja se on ylimääräinen terveysriski korona-viruksen yhteydessä. Kovin monessa maassa poliitikot tuskin lähtevät lobbaamaan tupakoitsijoita korona-rokotusten jonon etusijoille. Kun heidän terveysriskinsä on itse aiheutettu. Valtaväestö voisi olla hieman hapan joutuessaan tupakoitsijoiden perään jonon hännille.

Veikkaan että myös sillan alla asuvien pultsareiden ja huumeidenkäyttäjien immuniteetti on keskimääräistä heikommassa hapessa. Heitä ei ole kuitenkaan edes Pohjois-Carolina asettamassa korona-rokotusten jonon etusijoille. Lääketiede on sen verran politisoitunut tieteen ala, että kansan mielipide täytyy huomioida lääketieteellisissä päätöksissä aina silloin tällöin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu