Poliisi jättää tutkimatta jopa 30-40% rikoksista: rahoitetaan tutkinta korottamalla sakkoja

Poliisin toiminta on lamaantunut kroonisesti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Uusi ”normaali” tilanne on, että jopa kymmeniä prosentteja kaikista rikoksista yhteensä jätetään tutkimatta, siksi että poliisilla ei ole tarpeeksi resursseja (eli henkilökuntaa).

https://yle.fi/uutiset/3-11751534

Tämä tilanne ei ole normaali. Meidän tulisi hankkiutua eroon tästä villin lännen meiningistä, jossa rikolliset hyppivät pöydällä ilman kiinni jäämisen riskiä, kun Kissalan Pojat ovat nukkumassa.

Kyse on resursseista, ja siten rahasta. Oikea taho sen rahan keräämiseksi on rikosten tekijät. Otetaan tilastot käteen, lasketaan paljonko poliisi tarvitsee lisää resursseja tutkiakseen suurinpiirtein kaikki ilmoitetut rikokset, ja mitä se maksaisi euroina. Sitten otetaan rikosseuraamusten tilastot, ja korotetaan kaikkia euromääräisiä rikosseuraamuksia prosentuaalisesti sen verran, että rikoksiin syyllistyneiltä saadaan kerätyksi ne kustannukset, jotka heidän toimintansa tutkiminen ja torjuminen aiheuttaa yhteiskunnalle.

Ei kai tälle ole mitään estettä, joten toimeksi vain. Vai onko rikollisten ”ymmärtäminen” este sille, ettei näin voida menetellä?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu