Poliitikkojen(kin) kannattaisi lopettaa somen ja sähköpostin käyttö

Kaikilla kansanedustajilla on sähköposti-osoite muotoa etunimi.sukunimi@eduskunta.fi. Sinne vain spämmiä, tuhansien viestien tulvaa jollain robotilla, jos sinulla on paha olo, ja haluat varmistaa että muillakin on paha olo.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo valitteli muutama päivä sitten Twitterissä, että kansanedustajille tulee tällä hetkellä todella suuria määriä sähköpostia, jossa lobataan EU:n elvytyspakettiin liittyviä näkökulmia. Hän epäilee, että suuri osa näistä viesteistä on peräisin jonkun epämääräisen tahon hallinnoimilta roboteilta, ei aidoilta ihmisiltä.

https://twitter.com/veronikahonka/status/1387657801057685504

Honkasalon mielestä olisi tärkeää, että tällaisten massapostitusten lähettäjien taustat tutkitaan. Helpommin sanottu kuin tehty, koska kuka tahansa voi lähettää sähköpostia kenen tahansa nimissä, jos osaa tekniset kikat. Minä voisin lähettää sähköpostia sinulle Englannin kuningattaren nimissä, ja hänen virallisesta sähköposti-osoitteestaan. En tiedä olisiko se edes rikos. Onko viestin lähettäjän sähköposti-osoitteen väärentämistä kriminalisoitu?

Facebookissa, Twitterissä ja julkisesti koko maailman tiedossa olevalla sähköposti-osoitteella tavoitettavissa olevat poliitikot saavat ajoittain niin massiivisia määriä yhteydenottoja, että jos jollain taholla on ihan oikeasti asiaa, se todennäköisesti hukkuu epämääräisten viestien tulvaan. Kuinkahan moni kansanedustaja pyytää enää avustajiaan selaamaan kaikki saapuvat viestit läpi tosissaan ja ajatuksella? Onko kansanedustajien sähköpostista muodostumassa jo spam-laatikko, jota ei oikeasti enää edes lueta? Ei kannata lukea, kun viestejä tulee niin paljon, eikä lähettäjien aitoudesta ole mitään tietoa.

Poliitikkojen(kin) kannattaisi lopettaa teknisesti väärennettävissä olevan viestiliikenteen vastaanottaminen kokonaan, ja vastaanottaa vain sellaisia viestejä, joiden lähettäjä on tunnistettu vahvan tunnistautumisen kautta. Samanlaisella menetelmällä, jolla nykyään täytyy tunnistautua jos vaikka ostaa jotain verkkokaupasta luottokortilla. Pankkien tunnistautumis-sovellukset, sähköinen henkilökortti, ja niin edelleen.

Silloin tulisi käytännössä lähes mahdottomaksi kenenkään lähettää robottien avulla suuria määriä viestejä. Yksi henkilö pystyisi lähettämään viestejä vain omissa nimissään, ei kenenkään muun. Epäluotettavista lähteistä tulevan viestien tulvan sijasta poliitikko saisi postilaatikkoonsa päivittäin  maltillisemman määrän viestejä, joiden lähettäjän ilmoitettuun identiteettiin voi luottaa lähes 100% varmuudella.

Jos olisin ammatiltani poliitikko, haluaisin saada tällaisen järjestelyn käyttööni heti.

+4
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu