Poliittisesti korrektit teeskentelevät kuin jalkapalloilijat loukkaantuneensa aina jostain

Poliittinen keskustelu muistuttaa paljon jalkapalloa, jossa pelaaja saattaa pienestä mitättömästä hipaisusta heittäytyä maahan kuoleman tuskissa pariksi minuutiksi. Sitten kuolemaa tekevä pelaaja kurkistaa varovasti silmänurkasta tuomariin päin, onko vastapuolelle tulossa ehkä joku rangaistus, parhaassa tapauksessa ulosajo. Jos ei, pelaaja kokee ihmeparantumisen, ja kohta hän juoksee taas kentällä kuin rusakko.

Poliittisesti korrektien ihmisten maailma on menossa samaan suuntaan. Jos joku sanoo jotain väärää, sen ilmoitetaan ”loukanneen syvästi” jotain tahoa, ja sitten otetaan itku-potku-raivarit oletettujen tuomareiden suuntaan, toivoen että väärin jotain sanoneelle tulisi joku rangaistus. Kaikessa sananvapauden ja omantunnon vapauden hengessä toki, mutta mahdollisimman kova rangaistus mielellään.

En viihdy sellaisessa maailmassa. Siinä on jotenkin pohjois-korealainen pohjavire, jos on vaarallista nauraa väärälle vitsille, tai sanoa jotain ideologisesti väärää. Ahdistaa. Tuntuu kuin vanne kiristäisi päätäni. Lisäksi tykkään kukkasista. Jos samaa kysytään toistamiseen, niin tykkään edelleen kukkasista, koska vastasin edelliseen kysymykseen niin, ja pelkään että minusta tehdään huonoja johtopäätöksiä, jos vastaan toisella kerralla eri tavoin samaan kysymykseen. Tekisi mieli vastata välillä että en tykkää kukkasista, mutta en uskalla tehdä sitä. Pelottaa mitä siitä seuraisi, jos muuttaisin vastaustani välillä.

Teeskennellä osaan kyllä, jos arvaan tai epäilen, miten yhteiskunta odottaa minun käyttäytyvän ja vastailevan kysymyksiin. Se on elämää, mutta ei aitoa elämää.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu