Poliittiset virkanimitykset ovat laittomia, joten miten niitä voi olla olemassa?

Sillä välin kun innokkaimmat vievät jo ulkomaille asti tarinaa suomalaisesta ”oikeusvaltiosta” …

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/suomi-perusti-keskuksen-viemaan-oikeusvaltio-taitojaan-ulkomaille/

… täällä koti-Suomessa me joudumme pohtimaan sellaisia asioita kuten poliittiset virkanimitykset, kun hyvä veli myöntää hyvälle veljelle hyväpalkkaisen hillotolpan.

Minun käsittääkseni laki sanoo, että virkaan tulee valita siihen ansioitunein henkilö. Eikö tällaisen lain vaatimuksen pitäisi jo sinänsä estää poliittiset virkanimitykset — eli sen että hyväpalkkainen ja tärkeä virka annetaan puolueen suosikille, joka ei ole pätevin hakija. Maallikon järjen mukaan pitäisi estää. Mikä mättää? Sekö, että kuuluisa oikeusvaltio ei vaadikaan lakia noudatettavaksi ihan viimeisen päälle, silloin kun asialla ei ole tavallinen kansalainen vaan poliittiset puolueet. Lain yläpuolella?

https://www.minilex.fi/a/virkamiehen-nimitysperusteet

Yleinen syrjintäkielto määrää lisäksi, että viranhakijoita ei saa asettaa eri asemaan vakaumuksen tai poliittisen toiminnan perusteella. Eikö poliittinen virkanimitys ole juuri sitä, että tietty hakija nostetaan muiden ohi suosikiksi sellaisen poliittisen toiminnan perusteella, joka ei tee hänestä muita ansioituneempaa kyseiseen virkaan?

Joten miten tämä suomalainen oikeusvaltio oikein toimii näissä asioissa? Miten on mahdollista, että poliittisia virkanimityksiä on tehty, ja tehdään edelleen? Missä on syyttäjä? Missä on esitutkinta? Missä on käräjäoikeuden käsittely? Miksi niitä ei ole?

Selittäkääpä se.

+14
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu