Puolassa tämäkin osataan paremmin: suojatien edusta ei ole hengenvaarallinen kunnan rahasampo, vaan blokattu esteillä

Syyskuussa 2021 kirjoitin, että suojatien edustoille pitäisi asentaa fyysisiä esteitä, jotka estäisivät pysäköinnin suojatien eteen, mikä heikentää autoilijan näkyvyyttä suojatien ylittäjään, ja lisää jalankulkijoiden hengenvaaraa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/uusi-pysakointi-saanto-yllatti-autoilijat-rahastetaanko-vai-edistetaanko-turvallisuutta/

Nykyään suomalainen linja on, että suojatien eteen pysäköintiä ei pyritä estämään mitenkään käytännössä. Siitä muodostuu vain kivoja rahasampoja, joilla saadaan lypsettyä rahaa kunnan kassaan. Jalankulkijoiden hengenvaaran uhalla toki, mutta asiat täytyy nähdä oikeassa tärkeysjärjestyksessä. Raha ensin, sitten kaikki muu toisarvoinen.

Olen parhaillaan Puolassa lomailemassa, ja Airbnb-kämppäni lähistöllä huomasin juuri sellaisen fyysisen esteen, josta haaveilin blogissani viime syyskuussa. Tuolloin en tiennyt, että sellaisia on käytössä jossain päin maailmaa, tai miltä ne näyttävät käytännössä. Viime syyskuun blogissani visioin tarpeettoman raskaita rakennelmia, kuten aitoja tai betoniporsaita. Nyt huomaan, että paljon kevyempikin ja halvempi ratkaisu ajaa asian.

 

 

Mitä helsinkiläinen virkamies ajattelisi nähdessään tämän valokuvan? Sääli hyvää sakkorysää, pilattu esteillä. Menetettyä potentiaalista tulovirtaa kaupungin kassaan.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu