Purra nostatti myrskyn vesivessassa, koska jotkut käyttävät sitä kyykkyvessana

Riikka Purra nostatti kohun moittimalla maahanmuuttajia siitä, että jotkut heistä käyttävät suomalaista istuinvessaa kyykkyvessana:

https://x.com/ir_rkp/status/1794969264107196841

Sosiaalisesa mediassa on viime päivinä kerrottu kilpaa parhaimpia kokemuksia kyykkyvessoista eri puolilla maailmaa:

https://x.com/taraimaro/status/1795710625517379596

Joku tiesi kertoa syynkin sille, miksi kyykkyvessoja edelleen suositaan vauraissakin maissa, kuten Kiina, Japani tai Italia: koska siinä ei tarvitse koskea omalla ihollaan lainkaan istuimeen, johon on saattanut jättää kuka tahansa ties millaisia taudinaiheuttajia.

https://x.com/jarnomn/status/1794997276688990233

Julkiset vessat ovat ongelma hygienian kannalta, koska se rautatieaseman vessa on aina sellainen läävä, että täytyy olla lähes hengenvaarasta kyse ennen kuin sinne haluaa mennä tekemään yhtään mitään sinisen valon loisteeseen ja graffiteilla töhrittyjen seinien katveeseen. Suomessa ei ole keksitty ratkaisua siihen ongelmaan, että julkisessa vessassa kokisi olonsa miellyttäväksi ja hygieeniseksi. Joissakin maissa uskotaan että kyykkyvessa on paras ratkaisu hygienian ongelmaan.

Kauppakeskuksen vessassa on yleensä noin 5 koppia rivissä. Jos yksi niistä olisi kyykkyvessa, käyttäisinkö sitä, vai jonottaisinko mieluummin tavalliseen vessaan? Joskus tavalliset  vessat ovat siinä kunnossa, että kyykkyvessa voisi sittenkin olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Nyt ei muistu mieleen, että olisin käyttänyt kyykkyvessaa kertaakaan elämäni aikana. Mutta ”mamut” olen kyllä tehnyt joskus jossain aivan kamalassa vessassa, muistaakseni Itä-Blokin maassa. Sieltä se käytäntö ehkä kumpuaa, jos joissakin maissa julkiset vessat ovat kuukausia siivoamatta ja sen näköisiä, että se tauti on kuolemaksi jonka saisi, jos siihen istuisi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu