Putinistiksi ja stalinistiksi nimittelystä sakkotuomio — moni blogisti voisi tehdä tilin!

Tamperelainen poliisi haastoi oikeuteen kansalaisen, joka nimitteli virkatehtävää suorittanutta poliisia putinistiksi, stalinistiksi ja rasistiksi. Poliisi koki tällaisen nimittelyn ”halventavana” ja ”loukkaavana”. Oikeus määräsi kansalaisen maksamaan poliisille vahingonkorvausta ”henkisestä kärsimyksestä”.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f7fa3bf8-8225-47e4-8166-b85a76352af3

Huomatkaa lainausmerkkien käyttöni tuossa ylempänä. ”Halventavana”, ”loukkaavana”, ja ”henkisestä kärsimyksestä”. Käytin niissä lainausmerkkejä, koska aikuisten oikeasti tuollainen nimittely ei voi loukata ketään, eikä tuottaa henkistä kärsimystä kenellekään. Siinä mielessä täysin huuhaa juttu koko oikeustapaus.

Herkkä on hipiä joillakin. Mitenkähän maailmalla yleisesti ottaen, viikonloppuna kaupungin yöelämässä kiertävä poliisi saattaa kuulla aika paljon kaikenlaista, humalaisilta kansalaisilta. Luulisi sen kuuluvan poliisin (ja järjestysmiehen ja vartijan) työnkuvaan, että se mikä tapahtuu töissä, jää töihin, eikä siinä sen kummempaa. Aika pienestä lähti poliisi käräjille, ja vielä yllättävämpää on että tuomioistuin lähti tanssiin mukaan, ja langetti tuomion.

Sananvapaus on Suomen yhteiskunnassa näköjään paljon kapeampi kuin tiesinkään. (En harrasta tällaista nimittelyä poliisia kohtaan, joten ei ole tullut käytännössä vastaan tuollainen näkökulma.) Se on kyllä yleisesti tiedossa, että erityistä suojelua nauttivien väestöryhmien kohdalla pienikin haistattelu voi johtaa helposti tuomioon. Mutta tässä ei ollut siitä kyse, tietääkseni.

Montakohan kertaa minua on nimitetty ”putinistiksi” täällä Puheenvuoron blogien kommenteissa? Rakkaalla lapsella on ollut monta nimeä: ”Putinin käsikassara”, ja mitä kaikkea jotkut kommentoijat ovatkin keksineet lausua esimerkiksi NATO-keskusteluissa tai Karjala takaisin ja heti! -keskusteluissa, vuosien varrella.

Montakohan kertaa Perussuomalaisiin liittyviä tunnistettavissa olevia yksityishenkilöitä on nimitetty ”natseiksi” tai ”rasisteiksi” Puheenvuorossa? Kuinka monta kertaa vasemmistolaisia bloggaajiamme on nimitetty kommenteissa ”stalinisteiksi” tai muuta vastaavaa?

Moni Puheenvuoron blogisti tekisi ison tilin, selaamalla vanhoja kommentteja ja haastamalla oikeuteen kaikki jotka ovat haistatelleet kommenteissa vuosien varrella siten, että blogisti on kokenut sen ”halventavana” ja ”loukkaavana”, ja sen vuoksi blogisti ansaitsee vahingonkorvausta ”henkisestä kärsimyksestä”.

Elämä on juuri sitä, kärsimystä kehdosta hautaan asti. Olen luullut että se kuuluu tuotteen ominaisuuksiin. Tämähän on kiva, jos siitä maksetaan jotain ekstraa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu