Raija Toiviaiselle Oikeusteko-palkinto, mutta ei sananvapauden edistämisestä

Asianajajien liitto on myöntänyt Oikeusteko-palkinnon valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle. Myöntämisen perusteena on hänen luova ja ennakkoluuloton tapansa soveltaa lakia.

https://asianajajaliitto.fi/2022/06/oikeusteko-palkinto-valtakunnansyyttaja-raija-toiviaiselle/

Kokoomuksen verkkolehti Verkkouutiset sortuu freudilaiseen lipsahdukseen tai tahalliseen ironiaan, uutisoidessaan tämän tapauksen siten, että palkinnon myöntämisen perusteena olisi ollut ”sananvapauden tukeminen”.

https://www.verkkouutiset.fi/a/raija-toiviaiselle-oikeusteko-palkinto/

Verkkouutisten esittämä tieto ei pidä paikkaansa. Palkinnon myöntämisen perusteissa ei mainita sananvapauden ”tukemista”, vaan sananvapaus-lainsäädännön ”tulkitseminen” ennakkoluulottomalla tavalla.

Ihmisten motiiveja ei saisi epäillä, mutta sellainen asia tulee mieleen, että asianajajien liitolla voisi olla omaan etuun liittyviäkin syitä olla kiitollisia tällaisista syyttäjistä, jotka lähtevät innokkaasti ajamaan jopa korkeimpaan oikeuteen asti sellaisiakin tapauksia, joilla ei ole edellytyksiä menestyä oikeudessa. Se tekee hyvää asianajajien työllisyydelle. Siitä kaunis kiitos.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu