Ranska yrittää taivutella pohjoismaat EU:n minimipalkan taakse vielä tänä vuonna

Ranskalle on tulossa kiireinen poliittinen kevät ensi vuonna. Presidentin vaalit huhtikuussa 2022, ja Euroopan Unionin puheenjohtajuus tammikuusta kesäkuuhun 2022. Puheenjohtajuuden aikana Ranska haluaa saada nuijittua läpi direktiivin EU:n laajuisesta yleissitovasta minimipalkasta, joka koskee kaikkia jäsenvaltioita. Myös Suomea.

Ranskassa arvioidaan, että vastustus EU:n laajuisen minimipalkan säätämiseksi on jyrkintä Ruotsin ay-johtajien keskuudessa. Ranskalaiset poliitikot ovat jo aloittaneet pehmittämään Ruotsin ja Tanskan ay-väkeä, ja kokoustaminen näiden kanssa jatkuu lähiviikkojen aikana.

https://www.lemonde.fr/economie/article/2021/08/25/salaire-minimum-europeen-comment-paris-tente-de-convaincre-les-pays-nordiques_6092327_3234.html

Ruotsin ja Tanskan poliitikot tietävät kyllä, mikä on minimipalkka. Joten mitä uutta kerrottavaa Ranskalla voi olla heille näiden tapaamisten aikana? Kyse lienee kaupankäynnistä. Saatte vähän lisää tällaista ja tällaista, jos suostutte tähän projektiin.

Suomea ei mainita Ranskan uutisissa tässä yhteydessä, vaikka meilläkin on hallitus täynnä ay-taustaisia poliitikkoja, jotka eivät minimipalkkaa purematta niele. Onko Suomella niin hyvä maine kilttinä oppilaana, joka ei kehtaa sanoa ei millekään pyynnölle, että meidän kanssamme ei tarvitse käydä mitään neuvotteluita tästä asiasta?

Tästä taitaa tulla vähän kuin elvytyspaketti 2.0, neuvottelu-teknisessä mielessä. Ruotsi purnaa vastaan, ja saa talouspoliittisia myönnytyksiä vastineeksi suostumukselleen. Suomi sanoo heti ”kyllä”, eikä saa mitään vastineeksi.

Mutta saadaan ainakin se minimipalkka, siinä tapauksessa, joten ei siinä kovin huonosti käy. Kuinkahan korkeaan minimipalkkaan hallituksen naisten omatunto venyy ensi keväänä? 5 vai 6 euroa tunnissa? Täytyyhän siihen jättää pelivaraa niille ulkomaisille osaajille ja maatalouden lomittajille, joiden palkka huitelee usein jossain noilla nurkilla.

+3
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu