Ratkaiseeko CO2-ongelman tiede vai elintasosta luopuminen?

Ilmaston lämpenemisestä on olemassa jos jonkinlaista tutkimusta ja tulevaisuuden ennustetta. Harva niistä sisältää olettamuksia uudesta teknologiasta, jolla hiilidioksidia voitaisiin imuroida ilmakehästä pois ja varastoida jonnekin ydinjätteiden luolaan.

Tällaista teknologiaa kuitenkin etsitään kuumeisesti koko ajan, koska se olisi ratkaisu ongelmaan, pitäisikö suomalaisten lopettaa naudanlihan syöminen vai kieltää autoilu ja lentäminen.

Kannattaisiko median raportoida ilmastohysteerisessä keskustelussa tapahtuvaa kehitystä myös tällä osa-alueella, yhtä tarkalla korvalla kuin raportoidaan ruotsalaisen teinin istumista pahvilaatikon päällä tai purjehtimista Atlantin yli? Jotka eivät edes ratkaise ongelmaa, toisin kuin teknologinen kehitys voisi tehdä.

Ehkä ei kannattaisi, koska media ei tätä tee. Mutta tässä nyt kuitenkin tyylinäyte:

https://interestingengineering.com/revolutionary-method-for-removing-carbon-dioxide-from-air-developed

Lääkettä ilmastohysteriaan, olkaa hyvä. Yksi annos päivässä tieteen uutisia aamuisin, ennen töihin tai kouluun lähtöä. Kuuria kannattaa jatkaa niin kauan kun hysterian oireita ilmenee.

 

PS: Artikkelin pääkuva on minun omaa tuotantoani vuodelta 2015, nimimerkillä Jaczec. Tekniikka: Netistä löydettyjen valokuvien päälle piirtäminen Excel-ohjelman piirtotyökaluilla, ja sitten alkuperäiset valokuvat pois alta. Photo referencing on realistisissa sarjakuvissa paljon käytetty menetelmä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu