Ravintolan pizzalle lakisääteiseksi minimi-hinnaksi 6 EUR

Söin viime vuonna ainakin 50 kertaa viiden euron pizzan eräässä ulkomaalaisten pyörittämässä pizzeriassa, tässä kotikulmillani. Miksi vaivautuisin kokkaamaan, jos valmiina tarjoiltu ruoka ei maksa juuri enempää kuin pelkät raaka-aineet?

Viime aikoina tämä touhu on kuitenkin alkanut vähän painaa mieltäni. En tarkoita epäilyksiä veronkierrosta. En vietä unettomia öitä pohtien heidän veroilmoituksensa sisältöä. Mutta joka kerta kun menen sinne noutamaan pizzan, minun tekee mieli sanoa että nostakaa nyt se hinta vähintään kuuteen euroon. Ettehän te tienaa mitään tällä polkuhinnalla.

Sinänsä ihan maukasta pizzaa syödessä se häiritsee mieltä, kun sitä tulee aina pohtineeksi, mitä niille jää käteen tästä viidestä eurosta raaka-aineiden, palkkojen, toimitilan vuokran ja muiden kulujen jälkeen. Söisin pizzani iloisemmin, jos se maksaisi vähän enemmän.

Voisimmeko lakisääteisesti määrätä heidät nostamaan hintoja? Elinkustannuksiin sidottu, taitettu ja viipaloitu pizza-indeksi.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu