Rinne huolissaan ääri-liikkeiden uhasta Suomessakin, kunhan ne ovat oikeistolaisia

Media on viime päivinä löytänyt USA:n tapahtumista inspiraatiota spekuloida monin eri tavoin, kuinka Perussuomalaiset voisivat aiheuttaa uhkakuvia demokratialle myös Suomessa. YLE uutisoi näyttävästi Antti Rinteen sanoneen, että äärioikeisto (mutta ei äärivasemmisto, Extinction Rebellion ja sen sellaiset) on uhka yhteiskunnan vakaudelle Suomessakin.

https://yle.fi/uutiset/3-11729887

YLE siteeraa Uutissuomalaista (Kymen Sanomia), jonka artikkeli on maksumuurin takana, joten en tiedä sen sisältöä tarkemmin. Kymen Sanomien uutinen on otsikoitu samalla tavalla kuin YLEn uutinen, siten että se antaa ymmärtää Antti Rinteen sanoneen, että nimenomaan oikeistolaiset ääriliikkeet (ei vasemmistolaiset ääriliikkeet) ovat uhka yhteiskunnan rauhalle Suomessa.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Antti Rinne on oikeasti sanonut. Onko tämä erikoinen ja perusteeton rajaus, että vain äärioikeisto on uhka mutta äärivasemmisto ei ole, Antti Rinteen lausuma kielikukkanen, vai onko kaksi eri mediaa laittanut sellaisen ajatuksen Rinteen suuhun ihan omatoimisesti.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu