Ruuhkamaksujen kannattajat vaikenevat aiheesta kuntavaalien yli

Huhujen mukaan ruuhkamaksut, eli tietullit suurten kaupunkien sisääntulo-väylille, ovat hallituksen harkinnassa. Köyhien autot pois kaupunkien keskustoista. (Jossain päin maailmaa on käytetty demokraattisempaakin vaihtoehtoa, rekisterinumeron parillisuuden tai parittomuuden perusteella saa ajaa keskustaan joka toisena päivänä.)

Suurissa kaupungeissa (ja erityisesti niiden ympäryskunnissa) asuvat ihmiset eivät kannata ruuhkamaksuja kovin varauksettomasti. Autoliitto ja muut eturyhmät ovat yrittäneet savustaa puolueiden kuntapoliitikoilta kannanottoja ruuhkamaksuihin liittyen, siinä toivossa että saataisiin kissa pöydälle, ja kansan äänet niille poliitikoille joiden kanta tähän asiaan on kansan mielipiteen mukainen.

Mutta poliitikot osaavat tämän pelin. Ruuhkamaksujen vastustajat ovat vastanneet kyselyihin innokkaasti, mutta epäsuosittujen ruuhkamaksujen puolustajat ovat kierrelleet ja kaarrelleet, jättäneet vastaamatta, tai vastanneet jotain hyvin ympäripyöreää. Käydään ne vaalit nyt ensin, ja palataan sitten tähän aiheeseen.

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4170877

 

+3
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu