Sähkön hinta nousi Vantaalla 3-kertaiseksi 1.1.2023, näin vähennän kulutustani

Vantaan suosituin sähköyhtiö Oomi korotti minun sähköni hintaa 1.1.2023 alkaen 7 sentistä 25 senttiin per kWh. Tämä hinta on voimassa seuraavat 6 kuukautta. Laskun loppusumma lienee jatkossa noin 3-kertainen, jos sähkön kulutus säilyy samanlaisena.

Tänään ruuvasin olohuoneen kattolampun kolmesta polttimosta kaksi pois. Nyt meillä on iltaisin hieman hämärämpää, mutta olohuoneen valaistuksen sähkönkulutus on kolme kertaa pienempää.

Pesin pyykit tänään nopealla daily-ohjelmalla, joka kestää ainakin 3 kertaa lyhyemmän ajan kuin normaali pesuohjelma. Siinäkin säästyy sähköä, mutta lopputulos on käytännössä samanlainen.

Olohuoneessa on usein televisio päällä huvikseen, jotain lastenohjelmia, vaikka lapsi ei edes katso televisiota, vaan leikkii omissa oloissaan. Jatkossa pidetään televisio auki vain silloin kun lapsi oikeasti katsoo sitä.

Sähkösaunan käytöstä on vaikea säästää yhtään verrattuna aiempaan, koska emme käyttäneet saunaa kertaakaan vuoden 2022 aikana. Katoavaa kansanperinnettä. Sauna on kyllä kätevä pyykkien kuivaushuone ja sekalaisen roinan varasto. Kiukaan sulake on pysyvästi kytkettynä pois päältä, jotta ei käy mitään ”lapsi käynnisti kiukaan illalla, kun koko perhe oli menossa nukkumaan”.

Eiköhän tämä tästä. Jos ryöstöhintoja ei saada kuriin poliittisilla toimenpiteillä, jätetään ryöstäjille mahdollisimman ohut lompakko otettavaksi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu