Sanna Marinin lääke kuntien talouteen: verotetaan rikkailta enemmän

Sanna Marin tunnusti punaista väriä kuntavaalien puheenjohtaja-tentissä, ja ehdotti että rikkailta voitaisiin verottaa muita korkeampaa veroprosenttia myös kunnissa, eikä vain valtion verotuksessa. Käytännössä se tarkoittaisi, että tuloverotuksen progression korkein mahdollinen veroprosentti lähtisi venymään nykyisestä 60 % tuntumasta vieläkin ylemmäs.

https://yle.fi/uutiset/3-11941136

Onko yhteiskunnalla rahat lopussa? Ei hätää, kyllä siihen ratkaisu keksitään. Verotetaan rikkailta lisää. Niillä on rahaa. Emme tiedä mistä ne ovat sen saaneet, mutta kun niillä sitä on, otetaan se pois.

Toisaalta täytyy kysyä, että ovatko tällaiset puheet vain teatteria äänestäjien suuntaan? Mitä hyötyä on 60 % nurkille asti venyvästä tuloverotuksen progressiosta, kun kaikki kynnelle kykenevät rikkaat (eli kaikki oikeasti rikkaat) tienaavat elantonsa pääomatuloina, johon kohdistuu suurinpiirtein tasavero 34 %? Tuloveron progressio ei rankaise rikkaita, vaan keskiluokkaa. Rikkaat pääsevät tällaisista SDP:n virittämistä pyydyksistä kuin koira veräjästä. Ja kyllä Sanna Marin sen tietää aivan hyvin.

Joten kysymys kuuluu: Miksi Sanna Marin haluaa käydä keskiluokan taskuille? Miksi hän ei halua käydä niiden oikeasti rikkaiden taskuille, ehdottamalla että tehdään pääomatulojen verotuksesta progressiivinen. Tai laitetaan nämä molemmat tulot samaan pottiin, ja kohdellaan molempia samanlaisella (progressiivisella) veroprosentilla.

Tätä Sanna Marin ei ehdota. Miksi ei?

Onko SDP pseudo-vasemmistolainen puolue, varakkaan porvariston kanssa symbioosissa elävä paremman työväen puolue, joka tietää että isännän kättä ei saa purra? Rikkaiden rahoihin ei kosketa, siitä tulisi sanomista. Mutta ylemmän keskiluokan rahat ovat sallittua riistaa. Otetaan niiltä taas vähän lisää.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu