Sanna Marinin möläytys: Suomelle ydinaseisiin perustuvaa suojaa

Sanna Marin päästettiin tänään kertomaan lehdistölle näkemyksiään ulkopolitiikasta. Ei olisi kannattanut.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008741141.html

Sanna Marin on olevinaan kertomatta kantaansa, pitäisikö Suomen hakea NATOn jäsenyyttä. Hän kuitenkin haaveilee toimittajalle NATOn hyödyistä, mainiten myös, että ydinaseet toisivat Suomelle suojaa.

Jos Suomi hakee NATOn jäsenyyttä kaikessa hiljaisuudessa ja sammutetuin lyhdyin, on todennäköistä, että Venäjä aloittaa sodan Suomea vastaan estääkseen NATO-jäsenyyden toteutumisen. Ei varmaa, mutta todennäköistä.

Mutta jos Suomen pääministeri kertoo medialle, että Suomi pyrkii saamaan NATO-jäsenyyden ohella myös ydinaseita suojakseen, siinä tapauksessa Venäjän hyökkäys Suomeen jäsenhakemuksen jättämisen jälkeen ei ole enää ”todennäköistä”. Vaan 100 % varmaa.

Onko NATOn laajentuminen ongelma Venäjälle? Kyllä ja ei. Vähän riippuu. Kyllähän se hieman harmittaa. Entä onko ydinaseiden tuominen 1000 km aiempaa lähemmäs Pietaria ja Moskovaa ongelma venäläisten kenraalien verenpaineelle? 100 % varmasti on. Mikä on sotien kannatus Venäjän väestön keskuudessa? En tiedä, mutta se nousee kohisten kun Venäjän kansalle kerrotaan sopivalla hetkellä, että Suomen pääministeri haluaa ydinaseita.

Mikä tämän Sanna Marinin ÄO nyt olikaan taas? Voiko tyhmempää lausuntoa antaa julkisuteen ennen NATO-jäsenyyden hakemista, kuin haaveilla ydinaseista?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu