Se mitä luet uutisista, ei ole objektiivinen totuus

Toimittaja Matti Kuusela tunnusti ohimennen ja muina miehinä, että hänen kirjoittamansa artikkelit eivät ole aina täysin objektiivinen totuus. Niitä on joskus ”väritetty” hieman.

https://yle.fi/a/74-20080515

Media-ala on käsitellyt asiaa teennäisen pöyristyneenä: on ennenkuulumatonta että Suomesta löytyisi joku toimittaja, jonka kirjoittamat artikkelit eivät aina ole täysin neutraali ja ehdoton totuus asiasta.

Tällainen farisealaisuus herättää lähinnä myötähäpeää, koska sokeakin ymmärtää ettei kaikki uutisissa sanottu ole aina täysin neutraali ja puolueeton totuus. SDP:n Demokraatti-lehti ottaa pääkirjoituksessa kantaa tähän kohuun monesta muusta mediasta poikkeavalla tavalla, toteamalla kylmän viileästi että journalismi on ala, jossa totuutta väritetään aina silloin tällöin. Ja kaikki tietävät siitä.

https://demokraatti.fi/sepittaminen-ei-ole-yleinen-journalismin-ongelma-isompi-pulma-on-alan-sokeus-omille-virheille

Jos avaat YLE uutiset, tai minkä tahansa uutismedian, se mitä luet jostakin mielipiteitä vahvasti jakavasta aiheesta on harvoin neutraali kaikille elämänkatsomuksille yhteinen totuus, tai edes jonkinlainen keskiarvo niistä. Se mitä luet on lehden päätoimittajan valitsema yksi totuus. Yksi monista mahdollisista totuuksista. Ja joskus ei totta lainkaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu