Seitsemän ärsyttävää uutista, kyynisesti kommentoituna

Seitsemän uutis-tärppiä tältä päivältä.

 

Päivän toiseuttavin uutinen: Tummaihoinen sai Jussi-palkinnon.

https://yle.fi/uutiset/3-11595633

Katsokaahan tätä valokuvaa, tuo on erilainen kuin me muut. Jos ette huomaa millä tavalla erilainen, niin kerromme kyllä senkin, varmuuden vuoksi jo otsikossa.

 

Päivän loogisin uutinen: Junia kulkee vähemmän Lahteen, jos junia kulkee muuallekin kuin Lahteen.

https://yle.fi/uutiset/3-11592116

Hitto. No sehän tarkoittaa, että junia ei kannattaisi mennä mihinkään muualle kuin Lahteen. Muuten Lahteen menee vähemmän junia. Mihin tästä saa valittaa?

 

Päivän vähiten arvovaltainen uutinen: EU aikoo vaatia, että jokaisessa Euroopan valtiossa säädetään minimipalkka.

https://yle.fi/uutiset/3-11592572

EU suostuu kuitenkin tulemaan vaatimuksessaan vastaan sen verran, että tämä ei koske niitä valtioita, jotka eivät mielellään haluaisi säätää minimipalkkaa. Eikä niitä valtioita, jotka lupaavat ainakin harkita asiaa. Eikä niitä, jotka lupaavat muistaa köyhiä rukouksissaan.

 

Päivän uutinen jota en purematta niele: Maakuntia kutsutaan tästä lähtien hyvinvointi-alueiksi. Koska hallitus on juuri päättänyt niin.

https://yle.fi/uutiset/3-11592183

Hetkinen, millä valtuudella?

Voidaanko Suomea edelleen kutsua valtioksi? Entä jääkiekko, saammeko edelleen kutsua sitä jääkiekoksi? Saako miestä kutsua mieheksi ja naista naisek… no joo, tähän tiedän kyllä jo vastauksen.

 

Päivän rikollisten vaikeaa lapsuutta eniten ymmärtävä uutinen: Valtakunnansyyttäjä aloittaa tutkinnan laittomasta kadunvaltauksesta Helsingin keskustassa, sekä laittomasta mielenosoituksen reitin noudattamatta jättämisestä.

https://yle.fi/uutiset/3-11594442

Tai siis, oikeastaan tutkinnan kohteena eivät ole nämä rikokset.

 

Päivän kiistanalaisin uutinen: Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko luovutti ”tiedon julkistamis-palkinnon” kirjailija Risto Isomäelle, joka on julkistanut tietoa siitä, miten ilmastonmuutos muuttaa maailmaa, jos ihmiskunta ei estä ilmastonmuutosta.

https://yle.fi/uutiset/3-11592242

Antti Rinteen hallitus lupasi rajoittaa maapallon ilmaston lämpenemisen enintään puoleentoista asteeseen. Olisiko tuo palkinto pitänyt antaa mieluummin Antti Rinteelle?

 

Päivän kolonialistisin uutinen: Ranskalainen museo joutuu järjestelemään Tsingis-Kaanin muinaista mongoli-imperiumia käsittelevän näyttelynsä uusiksi, koska Kiina asetti ehdoksi esineiden lainaamiselle, että näyttelyssä ei mainita Tsingis-Kaania, Mongoliaa, eikä sitä että mongoleilla oli ”imperiumi”. Sehän oli Kiina. Kiina on suuri. Kiina on ikuinen.

https://yle.fi/uutiset/3-11594008

Pysäyttäkää painokoneet! Etusivu uusiksi! Historian kirjoista nimittäin.

Kartat ovatkin jo ajan tasalla. Milloin viimeksi näit kartan, jossa Tiibet tai Sisä-Mongolia on merkitty harmailla vinoraidoilla Kiinan miehittämiksi alueiksi? Siis alueiksi, joita Kiinan armeija miehittää, mutta jotka eivät ole osa Kiinaa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu