Seksipalveluiden markkinointi on Suomessa laitonta, paitsi ei sitten jos niitä markkinoi YLE
Seksipalveluiden markkinointi on Suomessa kiellettyä. Wikipedian mukaan ”Suomessa seksin myynnin markkinointi tapahtuu yleisesti lehti- ja netti-ilmoituksin, joissa ei kuitenkaan lain vuoksi suoraan voida sanoa mistä on kyse, vaan seuran kaupallisuus ilmaistaan erilaisin kiertoilmauksin”. Sekä: ”Seksipalveluiden markkinointi kiellettiin Suomessa elokuussa 2004.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Prostituutio_Suomessa
YLE on asiasta ilmeisesti toista mieltä, että kyllä voidaan julkaista vaikka koko kansalle tiedote, jossa esitellään henkilö valokuvan kanssa, ja kerrotaan ihan suoraan että hän myy seksiä.
Taas kävi näin, että laki on sama kaikille, paitsi ei ihan kaikille. Onko tällaisen journalismin nimi ”advertoriaali”, uutisen muotoon kirjoitettu mainos?
Taivas varjele, mitä sieltä (taas) tulee!!
”Seksityöntekijä Minttu esitteli Ilta-Sanomille BDSM-henkisen työhuoneensa. Liukuvoidetta on käden ulottuvilla ja yksi laitteista on vuorattu muovilla ja ilmastointiteipillä, ettei se kastu ja tule sähköiskuja.”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009386298.html
”Kuvataiteilija Iiris Rusi, 29, myy seksiä keski-ikäisille miehille – vaikeinta oli kertoa äidille”
https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000007786203.html
Ilmoita asiaton viesti
Shokeeraavaa tässä on lähinnä se kysymys, että onko seksipalveluiden markkinointi siis laillista vai laitonta. Terveisin, nimimerkki ”Epätietoinen”.
Ilmoita asiaton viesti
Minua ei tässä shokeeraa mikään, ihmettelen vain että et erota artikkelia mainoksesta. No, kyllä tästäkin saa JSN tutkittavaa…
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko, että jos YLE tekisi jutun vaikkapa tarjoilijasta, joka työkseen myy väkeviä alkoholijuomia asiakkailleen, niin YLE syyllistyisi alkoholilain (50§) rikkomiseen?
Ilmoita asiaton viesti
Elokuviin niitä viinoja on sijoitettu piilomarkkinointina iät ja ajat. Joten kyllä seula vuotaa, siten että koko maailma tietää miten homma toimii, eli siitä ei ole kiinni etteikö asia olisi tiedossa.
Jos YLE tekisi jutun tietyn merkkisen viinan valmistajasta, jossa esitellään valokuvin tuotteita hintatietoineen, olisi vähintäänkin mielenkiintoinen kysymys, mikä on laissa tarkoitettu ”markkinoinnin” määritelmä, mitkä ovat sen kriteerit, ja millä perusteella sellainen uutinen ei täyttäisi kriteereitä?
Ilmoita asiaton viesti
En nähnyt tuossa YLEN jutussa valokuvia tuotteista enkä hintatietoja. En ymmärtänyt siitä edes, että mitä kukakin jutussa esiintyvä henkilö tarkkaan ottaen myy.
Ilmoita asiaton viesti
No sitten et nähnyt, mutta kyllä siellä kerrotaan markkinoitavan tilin nimi ja tilauksen kuukausihinta. Sekä se että myytävänä on myös ihan oikeaa seksiä.
Ilmoita asiaton viesti
OnlyFans tilin markkinointi lienee ainakin toistaiseksi ihan täysin laillista.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kukapa näitä tietää?
Seksipalvelu kielletty alle 18-vuotiailta OnlyFans.
Ei ole täysin yksiselitteinen kuvio, millä perusteella tuo toiminta olisi kiellettyä alle 18-vuotiailta, jota se kyllä on, mutta silti sen markkinointi olisi laillista. Mutta en väitä tietäväni vastausta, enkä muutoinkaan oleta että olipa laki mikä tahansa, sitä noudatettaisiin tarkasti ja aina. Mikä oli blogin aiheenakin.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, eli olit unohtanut otsikostasi ja artikkelin toiseksi viimeisestä virkkeestä kysymysmerkin.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäpä malliksi Ylen juttu Altian yhdistymisestä norjalaisen Arcuksen kanssa: https://yle.fi/a/3-11568868
Artikkelin kuvassa tuotemerkit selvästi näkyvissä. Onko mainos vai ei, ja miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Mitterillä tuntuu olevan ongelmia kaikkeen mihin liittyy seksuaalisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pahoillani, jos sinusta tuntuu tuolta. Osanottoni.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan kaikesta ei kannattaisi avautua.
Ilmoita asiaton viesti
Odotan Mittleriltä taas kesän suurta rintaliivittömyysblogia, vielä eivät ilmat ole ilmeisesti riittävästi lämmenneet, että naisilla pitkät päällä kulkeminen olisi havaittavasti lisääntynyt 😃
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minäkin jaan ihmetystä Mittlerin kanssa. Iltalehdet vilisevät kivisiä dildoja ja erilaisia naisten orgasmeja, sekapareja, parinvaihtoja ja alapäitä.
Lehdissä on nykyään paljon roisimpaa aineistoa kuin 80-luvulla oli pornolehdissä.
Eletään kai jotain uutta seksuaalisen vapautumisen aikakautta. Kyllä näitä on maailman historiassa ennenkin ollut ja niitä on yleensä seurannut jonkinasteinen puritanismiaikakausi.
Ei silti. Ei minua haittaa. Olen käytännön kautta oppinut olemaan suvaitsevainen ja hyväksymään liki kaiken. Ehkä nyt alkaa se vapauden aikakausi. Toivottavasti sentään edes ikärajoista pidetään kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Joo ja ei.
Takavuosina lehdissä oli iltatyttöjä kauppalehteä myöten ja päiväkahviseuraa mainostettiin avoimesti. Se on tietenkin totta, että seksillä myydään klikkauksia mutta se kertoo lähinnä siitä, että kaupallinen media tarjoaa mitä ihmiset haluavat lukea.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyään tosiaan nuo mitkä itsekin muistan on vaihtuneet enemmän henkilöhaastatteluihin. Ihmisiä selkeästi kiinnostaa lukea näitä, tuskin niitä muuten niin paljon olisi jos ei kukaan availisi, niin ja tuskin kuitenkaan kuin harva on mieltä pahoittaneet kuten Mittler.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri noin, henkilöhaastatteluja ja lifestyle-, parisuhde- ja osin terveyspuolen juttuja.
En yhtään epäile, etteikö Ion olisi omalta osaltaan lisäämässä klikkien määrää.
Ilmoita asiaton viesti
Iltalehdestä löytyy sentään vielä lähes päivittäin jonkinlainen seksiasentoartikkeli 😃
Ilmoita asiaton viesti
Siinä se vika onkin. Ei kansa lisäänny, kun harrastelevat lelujen ja nettirunkkaamisen parissa.
Virtuaaliseksillä ei tule lapsia.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö se väestöräjähdys enää olekaan ongelma?
Ilmoita asiaton viesti
Melko nopeasti tilanne on Suomessa kääntynyt positiiviseen suuntaan, kun vielä muutamia vuosia sitten oli valtavaa poliittista painetta kieltää seksin ostaminen Ruotsin tapaan. Nyt sellaista ei enää vakavalla tasolla esitä kukaan, vaan tämä ilmiö on nostettu pöydälle kaikkien tarkasteltavaksi, jolloin jokainen voi havaita, että pääosin ei suinkaan ole kysymys mistään ihmiskaupasta tai hyvksikäyttämisestä. Sellainen on pieni marginaali-ilmiö Suomen kohdalla ja lainsäädännöllisesti riittää hyvin, että ostaminen on kielletty tuollaisessa tilanteessa, vaan ei muuten.
Ilmoita asiaton viesti
Minä muistan kun Sulo Aittoniemi laittoi ”poliittista painetta” että saataisiin Makasiinien tilalle bordelli ja Aleksis Kiven kadulla pyöri jos jonkinlaista ilolintua päivälläkin. 😛 Missä tämä ”valtava poliittinen paine oli” kuin joidenkin hihhulien ja moralistien agendalla, kun itsellä ainakin mennyt ohi laaja kannatus seksin ostokieltoon..?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuo seksin ostokielto toimi Ruotsissakaan.
En markkinoi mitään sivustoja, missä näitä ilmoituksia on luettavissa, mutta Ruotsissakin seksipalveluita tarjoaa päivittäin satoja naisia. Eli asiakkaita riittänee?
Viranomaisillakin lienee Ruotsissakin tärkeämpääkin tekemistä, kuin kytätä seksin ostajia?
Ilmoita asiaton viesti
Järjetöntähän se olisikin tuohon tuhlata voimavaroja, toki paritukseen, sekä alaikäisiltä seksinostoon pitää puuttua. Jälkimmäinen tutun nuorisotyöntekijän mukaan ihan arkipäivää, nuoret voi pahoin.
Parituslainsäädäntöä on minun mielestä kuitenkin rukattava niin, että voi palkata vaikka vartijan ja mimmit hommata yhteiset tilat – tämä on ihan turvallisuuskysymys.
Ilmoita asiaton viesti
Olet ilmeisesti ollut sillä aikaa Espanjassa. Viime vuosikymmenen alussa kasvoi paine seksin ostamisen kieltämiseksi ja asiaa olivat ajamassa monet demarit, kuten entinen oikeusministeri Johannes Koskinen sekä RKP:n Ann-Maja Henrikson, useat keskustan ja kokoomuksen nimekkäät henkilöt j.n.e.
Viestinä oli nimenomaan se, että prostituutio on lähes aina toisen ihmisen hyväksikäyttöä tai pakotettua, t.m.s. Joitain huutavan ääniä korvessa astui estradille toisenlaisine näkemyksineen, kuten vasemmistoliiton Kontula, mutta he jäivät valtavirran keskustelussa alakynteen.
Ilmoita asiaton viesti
Sama missä päin maailmaa olen, luen suomalaista mediaa varmasti ahkerammin kuin sinä ja muistan juurikin tämän. Saatko tuosta edes tusinaa kasaan? 😀 Tosi laaja kannatus oli…
Ilmoita asiaton viesti
Asian todellista kannatusta en tiedä, mutta yhteiskunnan ilmapiiri oli sellainen, että tuohon ostokieltoon edetään. Asiaa tuli jonkin aikaa tuutin täydeltä joka mediasta. Nyt on ilmapiiri tyystin muuttunut. Se on mitä lähinnä tarkoitan.
Ilmoita asiaton viesti
”..mutta yhteiskunnan ilmapiiri oli sellainen, että tuohon ostokieltoon edetään.”
Tämä siis oman kuplasi, vai miten mittasit?
”Asiaa tuli jonkin aikaa tuutin täydeltä joka mediasta. Nyt on ilmapiiri tyystin muuttunut.”
Jos nyt kristilliset, muutama kepulainen ja kokkare ehdottaisi samaa, luulet ettei media tarttuisi, koska en ymmärrä vieläkään mitä tarkoitat. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Uskoisin, että useimmat ymmärtävät. Ajassa vallitsee erilaisia vaihtelevia suuntauksia. Esimerkiksi #metoo oli vielä kolmisen vuotta sitten todella tapetilla ja seksuaalista häirintää etsittiin ”jokaisesta” toiminnasta tai viestistä. Sitten se homma vain on laimennut.
Nyt ovat lehdet täynnä seksiä ja kaikenlaisia haastatteluja ammatinharjoittajien työstä tulee myös TV:stä y.m. Niiden sävynä ei enää suinkaan ole kyseenalaistaa toimintaa tai pyrkiä lainsäädännöllisiin rajoituksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä siis perustelet sen mitä kansa ajattelee mistäkin asiasta lööppien määrän ja klikkiotsikoiden perusteella? Ookoo, et ole ihan tainnut ymmärtää tabloidlehtien tarkoitusta, monestihan nämä asiat ei edes nousisi Suomessa ilmiöksi ellei lehdistö nostaisi jatkuvalla syötöllä, sitten tietenkin tulee aina uusia aiheita mistä rummuttaa ja saada klikkejä, kun edellinen aihe alkaa lukijoiden perusteella hiipumaan. 😀
#metoosta vielä että sen takiahan tehtiin Suomessa lainsäädäntöönkin ihan tuoreeltaan muutoksia, joka omasta mielestä hyvä asia. Seksuaalinen häirintä kuitenkin monesti moralisteille tuntuu olevan pienempi ongelma kuin se, että kaksi aikuista vapaaehtoisesti sopii hinnan ja harrastaa seksiä yhteisymmärryksessä, varsinkaan jos jotain vähän kinkympää menoa.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt ovat lehdet täynnä seksiä ja kaikenlaisia haastatteluja ammatinharjoittajien työstä tulee myös TV:stä y.m.”
Ennen tuli yöllä pornoa ilmaiskanavilta. Sulla taitaa aika kullata muistot. Mikä helvetin ongelma sulle on että asioista puhutaan? Tabut missä lakeja ei rikota pitääkin rikkoa, tai heh, olihan homouskin rikos – joten joskus myös lakia vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä mihin tuolla tykitykselläsi tähtäät, mutta en ole mitenkään vastaan sitä, että asioista puhutaan ja kirjoitetaan. Tosiasia on kuitenkin, että 2010-luvulla seksinostokieltoa suunniteltiin Suomessa hallitustasolla ratkaisuksi ”ihmiskauppaan ja hyväksikäyttöön”. Lakiesitys jäi tekemättä, mutta se oli kiikun kaakun. Moinen ei tunnu todennäköiseltä nykyisessä ilmapiirissä.
Ilmoita asiaton viesti
Millä ”tykityksellä”? 😀
” Tosiasia on kuitenkin, että 2010-luvulla seksinostokieltoa suunniteltiin Suomessa hallitustasolla ratkaisuksi ”ihmiskauppaan ja hyväksikäyttöön”. Lakiesitys jäi tekemättä, mutta se oli kiikun kaakun.”
Ei todellakaan ollut kiikunkaakun, muutaman hihhulin ja moralistin päänpisto mikä dumattiin heti asiantuntijatasolla mitä kutsut metsäläisiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se melko korkealla tasolla oli ajatuksena:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000556331.html
Ilmoita asiaton viesti
Muutama hihhuli, Henriksson sulle joku kovakin auktoriteetti Päpän & co kanssa, siihen muutama kepuli ja kokkare niin korkealla tasolla? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Lisäksi hallitus oli tehnyt aiasta esityksen jo 2005:
”Hallitus antoi joulukuussa 2005 esityksen, jossa ehdotettiin yleistä seksin oston kriminalisointia”
https://oikeusministerio.fi/-/oikeusministeri-anna-maja-henriksson-seksin-osto-rikoksena-ja-ilmiona-seminaarissa-7-11-2012
Ilmoita asiaton viesti
Seksityöläisen arkea. https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000009165704.html
Ilmoita asiaton viesti
”Minä muistan kun Sulo Aittoniemi laittoi ”poliittista painetta” että saataisiin Makasiinien tilalle bordelli…”
”Suti” teki aikoinaan eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, kun pelkäsi että Teletapit aiheuttavat lapsille mielenterveysongelmia. 🤣
Ilmoita asiaton viesti
Raptori: Tuhansien Sulojen Maa
https://youtu.be/J-JssFE2ynE?list=RDJ-JssFE2ynE
Ilmoita asiaton viesti
Joskus YLE:ltä oli kaikki mainonta kielletty. Nykyään se ei näytä enää pitävän paikkaansa, kun esim. jos joku julkaisee uuden levyn tai kirjan, hän on takkuuvarmasti puoliseiskassa mainostamassa tuotettaan korkeintaan viikon julkistamisen jälkeen, jos ei jo ennen sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, milloinkohan muusikoita, kirjailijoita, tai vaikka näyttelyn pitävää taitelijaa ei ole kutsuttu Ylen ohjelmiin haastatteluun? En minä ainakaan tuollaista aikaa muista.
Ilmoita asiaton viesti
En ole seurannut tilannetta sen tarkemmin, mutta kyllä nuo tapaukset aina tuovat mieleen sen kysymyksen, kuinka rahanarvoinen onnenpotku on jollain muusikolla tai taiteilijalla saada ilmaista näkyvyyttä valtion mediassa. Siinä tulee mieleen, onko jonkun levyn julkaiseminen tms. perustellusti uutiskynnyksen ylittävä asia, ja millä perusteella juuri tietyn artistin uusi levy ylittää uutiskynnyksen? On vaikea välttyä myös siltä ajatukselta, että on rahanarvoista olla journalistin hyvä kaveri. Sekä siltä ajatukselta, onko journalismi aina vastikkeetonta.
Ilmoita asiaton viesti
Et taida tosiaan alasta enää tajuta kummia. Nykyään isotkin tapahtumat kuolee alta, isotkaan bändit ei kierrä – koko ajan peruuntumisia, Anthrax viimeeksi mitä kovasti odotin jo toista kertaa. 6 keikkaa mennyt peruuntumisien takia koronan jälkeen.
En voi ymmärtää miten suomalaisen artistin haastattelu jotenkin väärin, sekä miten sinä sekoitat artistin henkilöhaastattelun mihin toki yleensä liittyy se 2-3min puhetta levystä uutiseen, saati mainokseen?
Katsotko itse vain 24h uutiskanavaa. Enpä usko, en usko tuota sinun moraalipatsasteluasikaan, jotain projisointia oltava.
Ilmoita asiaton viesti
Jos haastateltaisiin monia artisteja, jotenkin tasapuolisen näköisesti, sitten tilanne olisi eri. Nyt en ota kantaa pelkästään siihen, että yleensäkään YLE antaa näkyvyyttä musiikkialalle, vaan siihen että näkyvyys ei jakaudu mitenkään tasapuolisen näköisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Miten artisteja haastateltaisiin tasapuolisen näköisesti? En nyt oikein ymmärrä mitä yrität sanoa. Yleensä niitä haastatellaan jotka kiinnostaa yleisöä ja on jotain uutta tarjota, kysynnän ja tarjonnan laki. Niin ja Yle taitaa olla ainoa Suomen isoista joka nostaa esiin tulevia artisteja joilla ei vielä menestystä ole. Ihme asioista sinä ongelmia kehittelet.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se ihan niin kyllä mene. Ei taatusti ole mitään tuhannen hengen nettipaneelia, jonka avulla toimittaja selvittää mikä artisti tai levy kiinnostaa yleisöä eniten. Ihan lonkalta se menee. Siellä on haastateltu niin hittejä kuin hutejakin.
Ilmoita asiaton viesti
Kerro nyt miten saadaan tasapuolinen kattaus? Sinä ehdotat AINA mahdottomia. Ei musiikkimaku ole ”tasapuolinen”. Katsotko vain uutiskanavia missä ei mainoksia? VASTAA!
Ilmoita asiaton viesti
Esimerkiksi albumimyynnin perusteella n suosituinta olisi objektiivinen kriteeri.
Ilmoita asiaton viesti
Ylen tehtävä tukea suosituimpia, ei aloittelevia, tai uusia nousevia? Miten tämä sopii yhteen avauksesi kanssa? No ei mitenkään… 😀 Metallica, Hanoi Rocks ja Kingston Wall muuten viime viikon levymyynnin kärkinimet fyysisissä tallenteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi räikeimpiä esimerkkejä oli YLEn tv-ohjelma Runoraati. Siinä ohjelmassa esiteltiin runokirjoja. Joku veti varmaan siinäkin isot rahat.
Samanlainen markkinointimädännäisyys on vallitsevana koko YLEn kulttuuritoimituksessa joka häikäilemättömästi mainostaa kirjoja, elokuvia, konsertteja yms. veronmaksajien rahoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei ole vielä keksinyt, vedättääkö Tytti Yli-Viikari koko kansaa ottamalla tiskin alta rahaa mainospalkkiona niiltä kirjailijoilta, joiden runoteos kainalossa hän astelee milloin mihinkin oikeuden istuntoon, ja YLE uutisoi aina, mikä kirja hänellä oli kainalossa.
Ilmoita asiaton viesti
No nyt meni sakeaksi!
Ilmoita asiaton viesti
Salaliitto? Onneksi asialla on Tytti, jolla on ainakin CV:n mukaan kokemusta kaikenlaisen korruption kitkemisestä, joten Tytti valvoo ettei mitään tällaista tapahdu.
Ilmoita asiaton viesti
Tytti on kuvottava ihminen, mutta tuo jos joku on salaliitto.
Ilmoita asiaton viesti
Mittler! Huono vertaus.
Ilmoita asiaton viesti
”En ole seurannut tilannetta sen tarkemmin…”
Se on äkkiä korjattu: https://yle.fi/aihe/kulttuuri
Yksi esimerkki:
”Vihapuhe-nimittely on yritys tappaa punavihreään eliittiin kohdistettu kritiikki, sanoo kirjailija Jarkko Tontti” https://yle.fi/a/74-20027723
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on kyllä vähän laiskaa ajattelua Tontilta. Vihapuhe on todellisuutta ja minäkin olen siitä saanut osani. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolustajia nimitellään lasten hyväksikäyttäjiksi. Maahanmuuttopuheeseen liitetään todella vastenmielisiä seksuaali- ja väkivaltafantasioita. Puheet ympäristöaktivistien ja poliitikkojen tappamisesta ovat hyvin tavallisia. Pelkkä vegaanius ja sen julkituominen riittää monelle helvetilliseen raivoamiseen. Usein ei tarvitse edes sanoa mitään erityisen painavaa saadakseen vihapuheryöpyn niskaan, usein riittää vain tietyn julkkiksen tai poliitikon kritisointi.
Ilmoita asiaton viesti
En ota mitään kantaa Tontin ajatteluun sinänsä, tarkoitus oli vain antaa esimerkki siitä että Yle antaa näkyvyyttä muillekin kuin ”punavihersosialistisille” ajatuksille.
Ilmoita asiaton viesti
YLE:n harrastaman mainonnan pitäisi kuitenkin olla kielletty.
Ilmoita asiaton viesti
Kuvitteellinen asia.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kaikki seksipalveluiden markkinointi ole Suomessakaan laitonta. Seksityöntekijät saavat markkinoida palveluitaan omilla kotisivuillaan ja Twitterissä ja muissa sellaisissa somepalveluissa, joissa se on sallittu. Toistenkin tarjoamia seksipalveluita saa markkinoida, jos ei tee sitä saadakseen siitä taloudellista hyötyä.
Rikoslain 20 luvun 10 §:ssä lukee:
”Paritus
Joka hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä
1) järjestää huoneen tai muun tilan korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten taikka kahdeksaatoista vuotta nuoremman lapsen kanssa tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai sellaista seksuaalista tekoa varten, joka on omiaan vaarantamaan lapsen kehitystä,
2) vakiintuneena osana liiketoimintaansa majoittaa sellaiseen tekoon ryhtyvää ja siten olennaisesti edistää tekoa,
3) yhteystietoja välittämällä tai muuten markkinoi jonkun sellaiseen tekoon ryhtymistä tietäen, että hänen toimintansa olennaisesti edistää teon toteutumista,
4) muuten käyttää hyväkseen jonkun ryhtymistä sellaiseen tekoon tai
5) viettelee jonkun sellaiseen tekoon,
on tuomittava parituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.”
Suomalaiset seksityöntekijät joutuvat pitämään kotisivunsa ulkomaisilla palvelimilla, koska Suomessa on kiellettyä mainostaa toisten tarjoamia seksuaalipalveluita, jos siitä saa korvausta. Minä toivoisin, että Suomeen perustettaisiin sellainen valtiollinen internet-palvelin, jolla seksityöntekijät ja muutkin yksityishenkilöt ja yritykset saisivat pitää omia kotisivujaan ja mainostaa palveluitaan ja jolla saisi julkaista kaikkea, minkä laki sallii. Silloin ei menisi niin paljon rahaa ulkomaille.
Ilmoita asiaton viesti
Jos palvelinten kustannuksia tarkoitat, se on harvinaisen minimaalinen kustannus valtakunnan poliittiseksi asiakysymykseksi. Sekava tilanne, mutta kuten on tavallista, ovat löytäneet useitakin sivustoja, joissa ostaja ja myyjä löytävät toisensa. On tässä se hyvä puoli, että vahingossa seksipalveluiden mainontaan ei kyllä törmää Suomessa. Sellaista täytyy ihan oma-aloitteisesti etsiä, törmätäkseen mainontaan. Se lienee juuri lain tavoitteena, rauhoittaa tilanne niin hiljaiseksi, että se ei häiritse eikä ärsytä valtaväestöä.
Paitsi YLEn uutisten kautta tosiaan joo törmää vahingossakin aina joskus seksipalveluiden mainontaan. Mutta jos ei lue YLEn uutisia, niin muilta osin netti on aika siisti.
Ilmoita asiaton viesti
Jep jep, iltapäivälehdissähän noita seksin myyjistä kertovia juttuja ei ole ollutkaan… Miten meni niin kuin omasta Mielestä®, Mittler?
Ilmoita asiaton viesti
Nuoret osaavat yleensä etsiä seksuaalipalveluiden tarjoajia internetistä. Valitettavasti esimerkiksi yksinäisyydestä kärsivät vanhukset eivät lainsäädännöstä johtuen helposti löydä maksullista seuraa. Heille olisi yhteiskunnan mielestäni hyvä tehdä sellaiset kirjaset, joissa neuvottaisiin, miten voi tilata internetistä seksityöntekijän.
Tietynlainen seksityö on mielestäni paras ratkaisu yksinäisyysongelmaan. Huonompia olisivat mielestäni esimerkiksi huonojen parisuhteiden muodostaminen, lemmikkieläinten hankkiminen, Punaisen ristin ystävätoiminta ja tavallinen nettideittailu. Se, että jotkut tarjoaisivat ammattimaisesti maksullista seuraa yksinäisille, on toimivampi malli kuin sellainen, että yksinäiset etsivät muita yksinäisiä kolmannen tahon tarjoaman seuranhakupalvelun kautta. Seksityöntekijä voi tarjota myös ystäväpalvelua, mutta ystäväpalvelun tarjoajan ei sovi tarjota seksuaalipalveluita. Hellyydenosoituksia kaipaaville yksinäisille on mielestäni eettisesti parempi vaihtoehto tilata seksityöntekijä sellaisten tarjoamiseen ja vastaanottamiseen kuin hankkia kissa, koira tai muu lemmikkieläin.
Jonkin verran sellaisia vammaisia, jotka eivät fyysisesti kykene itsetyydytykseen. Sellaisille olisi mielestäni yhteiskunnan kohtuullista maksaa seksityöntekijälle maksamiseen korvamerkittyä rahaa.
Maksullisuus ja selkeät kirjoitetut säännöt eivät kaikilla ihmisillä estäisi myönteisiä tunteita seksissä, mutta minulla tavallisiin parisuhteisiin usein sisältyvät nalkutukset, naljailut, ivaamiset, pilkkaamiset, ärisemiset, tiuskimiset ja riitelyt estäisivät, enkä sellaisia uusissa ihmissuhteissani halua ollenkaan.
Parasta maksullisessa seksissä verrattuna ns. tavallisten ihmisten väliseen irtoseksiin tai parisuhdeseksiin on se, että se on vähemmän normatiivista hommaa, ja omista rajoista on helpompaa pitää kiinni. Seksityöntekijän ei ole pakko sisällyttää palveluvalikoimaansa sukupuoliyhdyntää tai mitään sellaisia juttuja, joista ei tykkää. Seksityössä voi suostua vain lähes täydellisen tartuntariskittömiin seksimuotoihin, mutta seksiseuranhakupalvelun kautta löydetyn tai baarista mukaan tulleen ihmisen kanssa se voisi olla pettymys, jos ei suostuisi olemaan ollenkaan yhdynnässä.
Seksityöntekijällä käydessä voi aina käyttäytyä kunnolla, mutta yhteistaloudessa toisen ihmisen kanssa asuessa ei aina jaksa.
Ilmoita asiaton viesti
Toisin kuin sinä, minä ymmärrän hyvin miksi modernit yhteiskunnat kehittyvät siihen suuntaan, että prostituutiosta on tulossa pieni marginaalinen lieveilmiö kaikkialla. Se on menettämässä jalansijaa jopa Välimeren maiden maissakin. Siihen liittyy niin paljon epäkohtia, ja ilmankin pärjää. Olet liian nuori vaivaamaan päätäsi tällaisilla vanhojen jutuilla, joten en voi kertoa sinulle mitä ne muut asiat ja toimet ovat, joilla modernissa maailmassa prostituutio on korvautunut varmaan lähes 99-prosenttisesti, markkinaosuuden perusteella mitattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Taidat Mittler elää jossain rinnakkaistodellisuudessa. Esim. Espanjassa on YK:n arvion mukaan vähintään 300 000 prostituoitua, ja seksikaupan arvo on vuositasolla lähes 4 miljardia euroa. YK:n tekemän kyselyn mukaan n. 40% espanjalaismiehistä on ostanut seksiä vähintään kerran elämässään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, mutta tilastollinen trendi on laskeva Espanjassakin, ja Espanjassa prostituution kriminalisoiminen on ollut ihan tosissaan poliittisella agendalla. Se ei olisi mahdollista, että valtapuolue ehdottaa jotain sellaista, jos äänestävän väestön suhtautuminen prostituutioon olisi kritiikitöntä.
Ilmoita asiaton viesti
Katuprostituutioon on puututtu jopa legendaarisilla kaduilla, mutta kauppa käy muuten kuten ennenkin.
Ilmoita asiaton viesti