SETA vaatii lakiin kolmatta sukupuolta: niin minäkin, mutta hyvin erilaisesta syystä

On taas se aika vuodesta, kun SETA ry vaatii että Suomen lainsäädännön tulisi tunnustaa kolme eri sukupuolta, nykyisten kahden sijasta: mies, nainen ja muu. Tämä ei ole uutta, eikä siinä mielessä uutinen, vaikka YLE kohteliaasti uutisoikin sen uutisena. Kuten monesti aiemminkin vuosien varrella.

https://yle.fi/uutiset/3-12516842

Minäkään en joudu kirjoittamaan tätä asiaa ihan kokonaan tyhjältä pöydältä, vaan voin vedota aiemmin sanomaani: kannatan sitä että Suomen lainsäädäntö tunnustaisi kolme sukupuolta. Mutta hyvin erilaisista syistä kuin SETA ry. Jopa niin että SETA ry saattaisi perua oman vetoomuksensa, ja tyytyä mieluummin nykyisiin kahteen sukupuoleen, jos kolmen sukupuolen järjestelmä tarkoittaisi siirtymistä minun ehdottamaani malliin.

Minun ehdottamani malli nimittäin on, että sukupuoli ”muu” olisi vapaa kategoria, johon ei ole mitään ns. pääsyvaatimuksia. Kuka tahansa voisi vaihtaaa sukupuolekseen ”muu”, jos siltä tuntuu. Mutta sukupuoliin ”mies” ja ”nainen” olisi fysiologiset vaatimukset, jotka täytyy täyttää saadakseen juridisen oikeuden esiintyä kyseisen sukupuolen edustajana.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/kolmas-sukupuoli-kannattaisi-ottaa-kayttoon-suomen-vaestorekisterissa/

Minulla on tosin ollut joskus niinkin levoton kynä kädessä, että olen pohtinut pitäisikö juridisia sukupuolia olla 15 kpl. Mutta ei sekoiteta pakkaa nyt niin paljon (eihän?), vaan keskitytään kolmen juridisen sukupuolen malliin. Se on maailmalla yleistyvä käytäntö, mutta ei ihan siten kuin minä toteuttaisin asian.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/pride-vaki-haluaa-pysya-kaapissa-mutta-ehdotus-sukupuolen-merkintatavaksi-passiin-ja-rekistereihin/

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu