Shaina Hansye sai asua Euroopassa, mutta koki Euroopan naisille epätyypillisen kohtalon

Le Monde (Ranskan suurin sanomalehti) uutisoi tänään 15-vuotiaan Shainan tarinan. Tapahtumat ajoittuvat vuosiin 2017 – 2019, mutta jostain syystä Le Monde nosti aiheen uutiseksi juuri tänään. Päätin uhrata muutaman minuutin aikaa tutustuakseni tämän Shainan tarinaan.

https://www.lemonde.fr/societe/article/2021/09/05/shaina-15-ans-poignardee-et-brulee-vive-a-creil-ce-n-est-pas-un-fait-divers-mais-un-fait-de-societe_6093462_3224.html

https://pbs.twimg.com/media/E-hDnCvWEAQMR8B?format=jpg&name=large

https://pbs.twimg.com/media/E-hDnCvXoAEbqxz?format=jpg&name=large

https://www.fdesouche.com/2021/09/05/creil-60-shaina-15-ans-a-ete-violee-dans-une-tournante-tabassee-pour-avoir-porte-plainte-poignardee-et-brulee-vive-dans-un-cabanon-parce-quenceinte-cest-comme-en-afghanistan/

https://defimedia.info/meurtre-dune-ado-de-15-ans-dorigine-mauricienne-son-corps-retrouve-calcine-son-petit-ami-arrete

Shaina Hansye oli Mauritiukselta Ranskaan saapuneiden maahanmuuttajien tytär. (Mauritius on saarivaltio Intian valtameressä.) Shainan kohdalle osui aika huono arpa elämässä. Euroopasta ei muodostunut Shainalle turvallista onnelaa, vaan eteläisen Aasian misogyynisessä asenne-ilmapiirissä vallitsevat tilastolliset riskit naisten hengelle ja terveydelle seurasivat häntä Ranskaan asti, ghettoutuneeseen maahanmuuttajien yhteisöön.

13-vuotiaana Shaina joutui joukkoraiskauksen uhriksi. Ranskassa siis.

15-vuotiaana Shaina pahoinpideltiin kostoksi siitä, että hän oli kertonut raiskauksesta poliisille.

Jonkun verran myöhemmin, edelleen 15-vuotiaana, hänet tapettiin ja poltettiin rangaistukseksi siitä, että hän oli raskaana poikaystävälleen. Le Monde otsikoi ehkä vähän totuuden vastaisesti, että Shaina ”poltettiin elävältä”. Eräät toiset mediat sanovat kuolinsyyn tutkinnan osoittavan, että Shaina kuoli pahoinpitelyyn jo ennen ruumiin polttamista. Jos se nyt kovin paljon lohduttaa.

Sellainen oli Shaina Hansyen tarina. Le Monden haastattelemien asiantuntijoiden mielestä Ranskan yhteiskunta epäonnistui ei vain Shainan kohdalla, vaan paljon laajemminkin koko hänen ghettoutuneen elinympäristönsä kohdalla.

+3
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu