Siivoojien yms. hyväksikäyttö: Kokoomuksen ja Keskustan näköinen yhteiskunta?

Helsingin Sanomat avasi matopurkin, jonka olemassaolo ei ollut yllätys juuri kenellekään, raportoimalla siitä että siivous-alalla tehdään töitä jopa palkatta. Vastaavaa on aiemmin tullut esiin yksittäisissä etnisissä ravintoloissa. Ne alat, joihin Kokoomus ja Keskusta ovat toivottaneet ulkomaalaisia työntekijöitä tervetulleeksi ilman tarveharkintaa, ovat myös suurinpiirtein aloja, joissa alipalkkaus ja suorastaan ihmiskauppa rehottaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11434019

https://yle.fi/uutiset/3-11434185

Ongelma ei ole ensisijaisesti siinä, että työntekijät ovat ulkomaisia. Se painaa palkkakilpailun tasapainoa kohti laillista minimiä, mutta sen alle mennään heittämällä sen takia, että Sipulin hallituksen tukipilarit Kokoomus ja Keskusta ovat pitkällä aikavälillä systemaattisesti torpedoineet vasemmisto-puolueiden taholta esitetyt aloitteet tehokkaiden keinojen rakentamiseksi harmaan talouden ja alipalkkauksen havaitsemiseksi ja rankaisemiseksi.

Kokoomuksen ja Keskustan näköinen yhteiskunta. Sitä on saatu, mitä on tilattu. Lain rikkomisen täytyy tulla tilastollisesti kalliimmaksi kuin sen noudattaminen. Ei riitä että on olemassa jonkunlainen huomautus tai rikemaksu, sakon täytyy olla suurempi kuin tilastollinen hyöty niistä tapauksista, joista ei jää kiinni tilastollisten olosuhteiden valossa arvioituna.

Aina välillä minulta tivataan puolue-kantaa. Miksi kritisoin vasemmistolaista hallitusta niin paljon, mikä on se oikeistolainen puolue jota kannatan? Sellaista puoluetta ei ole, jonka linja olisi kirkas kaikissa asioissa. Vasemmistolaisen hallituksen hyväksi luettakoon se, että he suunnittelivat alipalkkauksen kriminalisoimista jo ennen Hesarin kohuttua artikkelia. Jota Kokoomus ehti sitten tuoreeltaan toppuuttelemaan, että ei kai talousrikollisuutta nyt sentään rangaistavaksi säädetä? Toisaalta esim. sitä ei selvin päin katsele, kuinka vasemmistolainen hallitus on onnistunut jättämään edistämättä kotimaisten panimojen oikeutta etämyyntiin, ja lopulta hautaamaan sen kokonaan. Myös minimipalkan säätämiseen on haluja oikeistossa, mutta ei SDP:ssä.

Sen takia tulen jatkossakin kritisoimaan suurinpiirtein jokaista puoluetta vuorollaan. Kun ovat niin lipeviä junailemaan taustavaikuttajiensa ja vaalirahoittajiensa etuja. Kenen etu oli haudata panimoiden oikeus etämyyntiin, tai kenen etu on että ei ole olemassa minkäänlaista laillista yleissitovaa (!) minimipalkkaa, sitä moni ihmettelee vieläkin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu