Soveltuuko pakkoruotsi-Purra perussuomalaisuuden mannekiiniksi?

En ole suuri politiikan tuntija, varsinkaan siltä osin, millä perusteella juuri tietyt henkilöt valikoituvat puolueen riveistä johtajistoon, ja lopulta puoluejohtajaksi asti. Maallikko voisi kuvitella, että puolueen johtoon valikoituu mannekiineiksi henkilöitä, jotka edustavat puolueen arvoja mahdollisimman laajasti ja virheettömästi.

Riikka Purran nauttima suosio Perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi ei mahdu tähän muottiin kovin täydellisesti. Miksi Perussuomalaisten puolue haluaisi mannekiinikseen henkilön, joka vielä 6 vuotta sitten lausui, että hän on aina vastustanut pakkoruotsin poistamista? Pakkoruotsin vastustaminen on minun ymmärtääkseni ollut yksi perussuomalaisten suurista pitkän aikavälin linjauksista, jolla puolue kerää kannatusta suomenkielisen kansan syvistä riveistä.

http://web.archive.org/web/20160328014329/http://riikkapurra.net/2015/06/01/oi-lenna-rienna-ruotsin-kieli/

Purra voi tietysti kääntää takkinsa tässä vaiheessa, ja selittää kokeneensa mielenmuutoksen ja nähneensä valoa tunnelin päässä. Ehkä hän kertoo pian olevansa samaa mieltä Perussuomalaisten puolueen kannattajien enemmistön kanssa siitä, että pakkoruotsi onkin vääryys, joka tulisi poistaa yhteiskunnasta. Kuinka uskottava mannekiini ja johtaja sellainen olisi, jonka mieli muuttuu mustasta valkoiseksi yhdessä yössä, se on sitten eri asia.

En ole Perussuomalaisten puolueen jäsen, mutta jos olisin, äänestäisin Purraa vastaan puheenjohtajan vaalissa, hänen pakkoruotsiin liittyvän synkän henkilöhistoriansa takia.

+5
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu