Streisand-efekti iski, kun YLE yritti sensuroida puolueellisen linjansa kritiikkiä YouTubesta

Streisand-ilmiön pitäisi kuulua jokaisen suuren organisaation PR-osaston pakolliseen oppimäärään. Mutta ei se näytä menevän ymmärrykseen. Näin käy aina uudestaan ja uudestaan.

YLE uutisten lakimiehet vaativat tällä viikolla YouTubea poistamaan videon, jossa oli otteita YLEn lähetyksistä, joissa toimittajat suhtautuvat ensin myönteisesti ja jopa ihaillen Elokapinan tapaan tukkia Mannerheimintie, ja toisissa klipeissä samat toimittajat suhtautuvat erittäin negatiivisesti Convoy-mielenosoittajien tapaan tukkia katuja Helsingissä.

Tuota videota oli katsottu 20,000 kertaa ennen kuin YLEn lakimiehet vaativat sen poistettavaksi. Video löysi uuden elämän muilla sosiaalisen median alustoilla, ja nyt sitä on parissa päivässä katsottu noin 250,000 kertaa.

https://twitter.com/Halla_aho/status/1492087011997634560

Ehkä epätoivoisinta oli YLEn lakimiesten antama selitys poistolle. Huomioiden, että YouTubessa on vaikka kuinka paljon laittomia klippejä YLEn ohjelmista, joiden poistamista YLE ei ole koskaan vaatinut. Lakimiesten lausunnon mukaan ”tämä video ei mahdu siteerauksen eikä sallitun parodian piiriin”. Nauraminen kielletty siis. Naurunvastuu. Ihmisyys velvoittaa.

https://twitter.com/Yleisradio/status/1491786735268753411

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu