Suljettaisiinko Persut politiikasta neljäksi vuodeksi?
Jos joku ehdottaisi, että kielletäänpä Perussuomalaisten puolueelta kaikki osallistuminen politiikkaan seuraavien neljän vuoden ajaksi, ehdotus herättäisi riemua joissakin tahoissa.
Riemua on riittänyt myös WADAn hallituksen tuoreesta päätöksestä sulkea Venäjä kaikkien urheilulajien MM-kisoista ja olympialaisista seuraavien neljän vuoden ajaksi. Esimerkiksi kansanedustaja Sari Essayah on kiirehtinyt kiittelemään WADAn päätöstä ryhdikkääksi.
Tässä on vain yksi pieni ongelma, joka saattaa kaataa koko korttitalon, kun asia viedään käräjille. Ei ole olemassa mitään lakia tai sääntöä, joka sallisi sulkea Perussuomalaisten linjaa edustavan puolueen kaikesta politiikasta. Eikä ole mitään lakia tai sääntöä, joka sallisi sulkea Venäjän pois kaikista arvokisoista seuraavien neljän vuoden ajaksi.
Tai on sellainen sääntö kyllä olemassa. WADAn johtokunta kirjoitti sellaisen säännön keskenään (viime vuonna), ja sitten käytti sitä Venäjään. Säännön ovat laatineet ja hyväksyneet tasan tarkkaan vain WADAn johtokunnan pieni sisäpiiri.
https://yle.fi/urheilu/3-11109788
Malttia joukkohysteriaan. Jos pienille sisäpiireille annetaan valta keksiä uusia järeitä rangaistuksia, ja sitten sama taho joka keksi rangaistuksen, saa olla myös tuomioistuin, joka heti perään langettaa rangaistuksen sopivaksi katsomalleen taholle, se on lähempänä harvainvaltaa kuin demokratiaa.
Urheilupiirit eivät toki ole kovin kuuluisia demokratian edelläkävijöitä. Olympiakomitea on suljettu sisäpiiri, mutta silti jostain kumman syystä demokraattiset valtiot rahoittavat sitä ja osallistuvat sen arvokisoihin, vaatimatta olympia-liikettä luopumaan harvainvallasta ja demokratisoitumaan.
Vallan kolminaisuuden oppia ei ole keksitty turhaan. Lain ja sääntöjen säädäntövalta, tuomiovalta, ja täytäntöönpanovalta pysykööt kukin omissa lesteissään. Tämä koskee myös WADAn johtokuntaa. Mutta paljon on niitäkin, jotka ajattelevat että tarkoitus pyhittää keinot. Aivan erityisesti WADAn johtokunta.
Persut toimii hyvänä kirittäjänä ja varoittavana esimerkkinä oikeille puolueille.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sinulla luetteloa oikeista puolueista?
Ilmoita asiaton viesti
Eduskunnan vakiintuneet toimijat, niiden ohessa muutamat pidempään olemassa olleet vakiintuneet toimijat, joiden ohjelma käsittelee yhteiskuntaa kokonaisuudessaan eivätkä ole leimallisesti ns. yhden asian puolueita eikä yhteyksiä ole väkivaltaa harjoittaneihin järjestöihin kuten Odinin soturit ja PVL.
En odottanut kysmystä ”oikeista puolueista”. Tässä tuli, ja se ei ole matemaattisesti todistettavissa, ei juridisesti pätevä, ei. Se perustuu arkijärkeen ja niin julkiseen kuin de facto irtiottoon poliittisesta väkivallasta.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa on niin paljon kulissien takaista kähmintää, että linjanveto huonon puolueen ja hyvien puolueiden välillä on tuomittu jäämään veteen piirrretyksi viivaksi, jossa olisi melko vähän todellista järkeä.
Ilmoita asiaton viesti
Macchiavelli ja mafiat olivat ja ovat totta. Niinpä eräänä (muitakin on) tekijänä näen juuri näkyvän poliittisen väkivallan ja/tai sillä uhkaamisen tekijänä.
Mitä tulee Odinin sotureihin ja PVL:ään, juuri tämä kysymys – taaskin subjektiivisesti – tuo itselleni mieleeni, ainakin teoreettisesti, etäisyyden pohtimisen: paljonko on matkaa PS:n ja NSDAP:n välillä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuolla idässä on Venäjä niminen valtio jossa eräät puolueet on kielletty ja oppositio nujerrettu. Voitte aina muuttaa sinne, siellä on varmaan hyvä….?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se on tuo Venäjä, naapurimme ihan hirveä maa; ainakin joidenkin mielestä.
Russofobiassaan vaan unohtavat yli 1300km yhteistä rajaa.
Avauksessa mainitut ongelmallisuudet saattavat hyvinkin konkretisoitua, urheilumaailmahan on, kuten tunnettua aivan oma maailmansa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä suljettiin kisoista, koska heillä on valtiollinen dobingohjelma. Yksittäiset urheilijat saavat osallistua kisoihin, mutta ilman valtiollisia tunnuksia. Venäläisten kyky oppia noudattamaan sääntöjä on niin vähäinen, että kovat otteet ovat tarpeen.
Perussuomalaiset puolueena toimii lakien ja asetusten mukaan, vain joillekin yksittäisille puolueen jäsenillä on sen suhteen vaikeuksia.
Ilmoita asiaton viesti
On olemassa rikos, ja on olemassa rangaistus. Jotta nämä kaksi saataisiin yhdistettyä, siihen väliin tarvittaisiin vielä asianmukaisesti laadittu ja voimassaoleva laki tai sääntö, joka määrää kyseisestä rikoksesta kyseisen rangaistuksen. Tämä puuttuu tällä hetkellä.
Ilmoita asiaton viesti
Näin saadaan pahimmat kilpakumppanit pilaamasta bisnestä sekä urheilussa että politiikassa! WADA:n toiminta on valitettavasti puhdasta politikointia. Ei tarvitse muuta kuin vilkaista vaikkapa WADA:n urheilukomitean kokoonpanoa. Kyrö on aivan oikeassa vaatiessaan esimerkiksi NHL:n, NBA:n ja vaikkapa Suomen liigan pelaajien poissulkemista kisoista, koska ne eivät noudata WADA:n säännöstöä. USA:n yliopistourheilu ei tiettävästi noudata mitään dopingohjeistoa ja siellä tulkitaan vaikkapa veritestaus yksilönvapauden loukkauksena.
Katselin taas viimeisintä WADA:n raporttia tehdyistä dopingtesteistä. Ihmetystä herättää joka kerta se, että urheilun jättimaassa USA:ssa tehdään hyvin vähän testejä suhteessa urheilijamääriin. Kukaan ei myöskään tiedä, kuinka hyvin ”aikataulutettuja” harjoituskaudella tehdyt testit ovat vaikkapa USA:ssa tai Norjassa. USA:ssa Coleman kärähti, kun ei jostain syystä noudattanut aikataulua, mutta sai kuitenkin USA:n liitolta vapautuksen.
Eiköhän olisi viimeinkin aika hyväksyä se, että huippu-urheilu on raakaa bisnestä ja politiikkaa, jossa käytetään kaikkia keinoja omien urheilijoiden menestyksen eteen!
Ilmoita asiaton viesti
Faktoja ei ole pöydässä, kuinka laajamittaista ja missä määrin nimenomaan valtion avustamaa dopingin käyttö on eri maissa, mutta olisi kovin naiivia kuvitella että Venäjän sulkeminen pois putsaa pöydän ja sitten kaikki muu on hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
persujen menestys johtuu vanhojen puolueiden laiskuudesta ja väärästä politiikasta,mitäs syytävät kehitysapuun ja pakolaisille suomalaisten vanhusten rahat !
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ja ilmeisesti muidenkaan maiden urheilu- ja valtiojohto eivät ole toimineet järjestelmällisen dopingohjelman suojelijana ja organisoijana, kuten Venäjällä on tapahtunut. WADA:n toimi ei ole suunnattu yksittäisiä venäläisurheilijoita vastaan, jotka saavat kilpailla edelleen, vaan Venäjän valtiojohtoista dopingohjelmaa vastaan.
Kun Sotsin talviolympialaisissa koko dopingnäytteiden tutkintalaboratorio oli rakennettu sitä silmälläpitäen, että venäläisurheilijoiden positiivisiksi tiedetyt näytteet voitiin vaihtaa negatiivisiksi, niin kyse ei ollut enää urheilutapahtumasta vaan Venäjän suuruutta korostavasta propagandanäytöksestä, johon muiden maiden hyväuskoiset urheilijat oli narrattu mukaan.
Olisi luullut Venäjän urhelujohdon ja hallinnon oppivan jotain tuon massiivisen huijauksen paljastuttua, mutta ei. Venäjältä WADA:lle toimitetut näytteet väärennettiin senkin jälkeen järjestelmällisesti ja vain tietokoneohjelman päivämääräasetuksiin liittynyt bugi paljasti WADA:lle taas uuden Venäjän huijausyrityksen. Sen jälkeen tuo neljän vuoden banni taisi olla jo selviö.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tutustuu doping-seulonnan käytäntöihin tarkemmin eri maissa, mukaanlukien esim. pikajuoksun suurmaat USA ja Jamaika, tai pitkän matkan juoksun suurmaa Kenia, doping-kontrollointi ei suinkaan ole samaa tasoa ja yhtä vilpitöntä kaikissa maailman maissa. Kenen valtaan ja päätökseen se perustuu, jos ei kunkin valtion poliitikkojen päätöksiin, eli käytännössä siis valtion sekaantumiseen doping-kontrolloinnin käytännön toimivuuteen ja vilpittömyyteen?
Joku rangaistus voi olla selviö, mutta ei neljän vuoden banni koko valtiolle kaikista urheilulajeista, koska sellaista rangaistusta säännöt eivät tunne. WADAn johtokunta ottaa vahvaa etukenoa sen osalta, mikä rangaistuksen pitäisi olla.
Ilmoita asiaton viesti
Dopingvalvonnan tiukkuudessa on varmaan eroja eri maiden välillä, mutta onko sinulla näyttöä siitä, että muiden maiden isännöimien urheilutapahtumien dopingvalvontalaboratoriot olisi nimenomaan rakennettu oman maan urheilijoiden dopingin käyttöä edistämään?
Toinen mahdollisuus WADA:lle olisi ollut antaa asian olla ja signaloida, että kaikkien kynnelle kykenevien maiden valtiolliset dopingohjelmat ovat sallittuja ja hyväksyttäviä, suurvalloillahan olisi tietysti tässäkin etulyöntiasema. Sen jälkeen palkintopallille nousseiden urheilijoiden paremmuutta ei mitattaisi heidän urheilullisten kykyjensä vaan dopingohjelmien onnistumisen mukaan.
Huomaa, että boikotti ei kohdistu venäläisiin urheilijoihin yksilöinä vaan Venäjään urheilutapahtumien järjestäjänä ja valtiona, joka on järjestelmällisesti halunnut järjestää urheilutapahtumansa sellaisina, että venäläisen urheilijan voitonmahdollisuudet ovat suuremmat kuin statisteiksi narrattujen hyväuskoisten muiden maiden urheilijoiden.
Ilmoita asiaton viesti
Huippu-urheilulla ei ole mitään uskottavuutta kuitenkaan, mitä tulee dopingiin. Eikä WADA ole osoittanut aitoa ryhtiä vaatia testauksen käytäntöjen riman korottamista tasapuolisesti kaikissa maissa tasolle, joka varmistaisi urheilijoiden puhtauden. Niinpä Amerikoissa ja Afrikassa menetelmä on jättää testaamatta harjoituskaudella, ja Venäjällä menetelmä on testata kyllä mutta manipuloida tuloksia. Pitäisi löytyä moraalista ryhtiä tunnustaa että molemmat menettelyt ovat valtiojohtoisia, kilpailuetua tuovia, ja tuomittavia.
Ilmoita asiaton viesti