Suljettaisiinko Persut politiikasta neljäksi vuodeksi?

Jos joku ehdottaisi, että kielletäänpä Perussuomalaisten puolueelta kaikki osallistuminen politiikkaan seuraavien neljän vuoden ajaksi, ehdotus herättäisi riemua joissakin tahoissa.

Riemua on riittänyt myös WADAn hallituksen tuoreesta päätöksestä sulkea Venäjä kaikkien urheilulajien MM-kisoista ja olympialaisista seuraavien neljän vuoden ajaksi. Esimerkiksi kansanedustaja Sari Essayah on kiirehtinyt kiittelemään WADAn päätöstä ryhdikkääksi.

Tässä on vain yksi pieni ongelma, joka saattaa kaataa koko korttitalon, kun asia viedään käräjille. Ei ole olemassa mitään lakia tai sääntöä, joka sallisi sulkea Perussuomalaisten linjaa edustavan puolueen kaikesta politiikasta. Eikä ole mitään lakia tai sääntöä, joka sallisi sulkea Venäjän pois kaikista arvokisoista seuraavien neljän vuoden ajaksi.

Tai on sellainen sääntö kyllä olemassa. WADAn johtokunta kirjoitti sellaisen säännön keskenään (viime vuonna), ja sitten käytti sitä Venäjään. Säännön ovat laatineet ja hyväksyneet tasan tarkkaan vain WADAn johtokunnan pieni sisäpiiri.

https://yle.fi/urheilu/3-11109788

Malttia joukkohysteriaan. Jos pienille sisäpiireille annetaan valta keksiä uusia järeitä rangaistuksia, ja sitten sama taho joka keksi rangaistuksen, saa olla myös tuomioistuin, joka heti perään langettaa rangaistuksen sopivaksi katsomalleen taholle, se on lähempänä harvainvaltaa kuin demokratiaa.

Urheilupiirit eivät toki ole kovin kuuluisia demokratian edelläkävijöitä. Olympiakomitea on suljettu sisäpiiri, mutta silti jostain kumman syystä demokraattiset valtiot rahoittavat sitä ja osallistuvat sen arvokisoihin, vaatimatta olympia-liikettä luopumaan harvainvallasta ja demokratisoitumaan.

Vallan kolminaisuuden oppia ei ole keksitty turhaan. Lain ja sääntöjen säädäntövalta, tuomiovalta, ja täytäntöönpanovalta pysykööt kukin omissa lesteissään. Tämä koskee myös WADAn johtokuntaa. Mutta paljon on niitäkin, jotka ajattelevat että tarkoitus pyhittää keinot. Aivan erityisesti WADAn johtokunta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu