Suomalaiset uskovat naurettaviin salaliitto-teorioihin

Lieneekö sattumaa vai jotenkin koordinoitua, että tänään sekä YLE että Iltalehti valistavat lukijoitaan typeristä salaliitto-teorioista, joihin jotkut tyhmät suomalaiset ovat haksahtaneet uskomaan.

https://yle.fi/uutiset/3-12359030

https://www.iltalehti.fi/mielijamasennus/a/94e65b3f-8f56-49c4-881d-17f5af5aa299

YLE moittii heti artikkelin alussa, että jotkut suomalaiset ovat niin tyhmiä, että uskovat sellaiseen perättömään teoriaan että ”suomalaisessa mediassa valtaa pitää punavihreä toimittajablokki.” Hahhah. Voiko Suomen kansa tosiaan olla niin tyhmää, että uskoo tuollaista? Ovatpa ihmiset herkkäuskoisia. Kaikki toimittajat ovat täysin neutraaleja, heitä sitoo pyhä journalistin etiikka. Mikään suomalainen media ei kai esittele jatkuvasti feministejä ja kaikenlaisia sukupuoli-vähemmistöjä päämäärätietoisesti positiiviseen sävyyn, samalla kun oikeistolaisista tai konservatiivisista arvoista uutisoidaan vain negatiivisesti, jos lainkaan?

https://www.pirkanblogit.fi/2019/juhani-putkinen/toimittajien-puoluekannat-suomessa/

Mitä muita perusteettomia salaliitto-teorioita on liikkeellä YLEn ja Iltalehden mukaan, sellaisia joihin tyhmä kansa uskoo? Nämä molemmat mediat toteavat, että ”noin joka neljäs suomalainen uskoo, että koronavirus kehitettiin laboratoriossa”. Naurettavaa. Juuri tällaisia ne salaliitto-teoriat ovat. Täysin perättömiä ja järjettömiä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/on-mahdollista-etta-usan-tutkima-korona-virus-lahti-liikkeelle-wuhanin-laboratoriosta/

Iltalehti ja YLE mainitsevat myös, että moni suomalainen uskoo sellaiseen katteettomaan teoriaan, että ”Lee Harvey Oswald ei toiminut yksin John F. Kennedyn salamurhassa”. Mitä ihmettä? Voivatko ihmiset tosiaan olla noin tyhmiä? Kaikkihan sen tietävät, että Lee Harvey Oswald tappoi John F. Kennedyn yksin ja ihan huvikseen. Hänellä ei ollut muutakaan tekemistä, joten hän päätti käydä joutessaan tappamassa presidentin. Sehän on täysin varma asia. Eihän tässä ole mitään epäselvää.

YLE luettelee myös muita salaliitto-teorioita, joihin tyhmät suomalaiset uskovat:

Vapaamuurarit vaikuttavat salaisesti liike-elämässä ja politiikassa. (Vapaamuurarien virallisen tiedotuksen mukaan he eivät ota kantaa politiikkaan, mutta toisaalta he pyrkivät edistämään eri uskontojen ja puolueiden välistä yhteisymmärrystä. Siis jonkinlaista vastakkaisten näkemysten sovittelua, poliittisen ja uskonnollisen ääriajattelun lieventämistä? Onko se politiikkaa vai ei?)

Koronavirus (SARS-CoV-2) kehitettiin alunperin laboratoriossa. (Tämä asia riippuu siitä, mikä variantti on lopulta se Ground Zero.)

Tietyt julkisuuden henkilöt ovat lavastaneet kuolemansa kadotakseen julkisuudesta. (Jotkut menneisyyttään pakenevat ovat varmasti tehneetkin näin, ehkä todennäköisimmin suuret rikolliset, mutta onko yksikään sellainen joista suosituimmat tarinat kertovat, se on sitten toinen asia.)

Viranomaisilla on paljon laittomasti kerättyä tietoa jokaisesta kansalaisesta. (Ei pidä paikkaansa. Suomessa sijaitsevan hybridi-osaamiskeskuksen toiminta ei ole ”laitonta”, koska se on kokonaan lainsäädännön ulkopuolella.)

Eri maiden hallitukset kehittävät ja rahoittavat sosiaalisen median toimijoita kuten Facebookia ja Twitteriä, jotta voisivat vakoilla niiden käyttäjiä. (Kiina? Varmasti. Venäjä? Varmasti. No tässä täyttyi jo määritelmä ”eri maiden hallitukset”, vaikka ei päästy keskustelussa edes Yhdysvaltojen NSA:han asti.)

Suomalaisessa mediassa valtaa pitää punavihreä toimittajablokki, joka syöttää kansalaisille omaa agendaansa ja estää muunlaisten näkemysten julkitulon. (Hah, uskotteko tosiaan tällaiseen? Syökää silliä, ja juokaa kuravettä päälle.)

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu