Suomen Donald Trump keskuudessamme

Eräs Puheenvuoron blogisti tuo mieleeni Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin. En toivo että kukaan esittää kommenteissa ehdotuksia, kuka blogisti voisi olla kyseessä. Muuten keskustelu lähtee sellaisille raiteille jota Uuden Suomen moderaattori ei kestä selvin päin.

Presidentti Trump on tehnyt vaikuttavan poliittisen uran sylkemällä suustaan, mitä mieleen kulloinkin juolahtaa. Nasevia puolitotuuksia, joissa on aina vähän totuuden rippeitäkin mukana mausteeksi. Kansan tunteisiin uppoavia töykeyksiä, jotka ihastuttavat joka toista lukijaa, ja vihastuttavat joka toista lukijaa.

Ehkä se onkin juuri kaikkein ihastuttavinta, sekä ihastuville lukijoille että kirjoittajalle itselleen, kun tietää jo etukäteen kuinka paljon se toinen puolet kansasta vihastuu siitä mitä kulloinkin tullaan sanoneeksi. ”I love to hate you”, kansan jakautuminen kahtia alkaa ihastuttaa jo itseisarvonakin. Ihanaa kun saivat ansionsa mukaan, kuulivat kunniansa.

Ennustan tässä puheena olevalle blogistille otollista tulevaisuutta politiikan kulisseissa. Donald Trump on elävä todiste siitä, että some-populismi toimii ja tuottaa tulosta vaaliuurnilla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu