Suomen korona-epidemia on paikallinen, mutta hallitus kohtelee sitä koko maan laajuisena

Korona-epidemian alkuvaiheessa Euroopan valtiot menivät paniikkiin. ”Loppuvatko tehohoidon paikat meilläkin, samalla samalla tavalla kuin Italiassa? Kuoleeko sitten paljon ihmisiä?” Suomessakin lyötiin jarrut melkein pohjaan asti, vaikka Perussuomalaiset muuta väittääkin, ja haluaisi rajoituksia vielä enemmän.

Nyt sumuverho alkaa hälvetä korona-epidemian yltä. Tiedämme nyt, että Suomessa käyttöön otetut keinot riittävät epidemian pitämiseen hallinnassa. Tehohoidon paikat eivät täyty. Vanhainkodeissa on oltu lähes rikollisen huolimattomia, ja puolet asukkaista on saattanut kuolla muutamassa viikossa, mutta muualla yhteiskunnassa tehdyt toimenpiteet ovat olleet enemmän kuin riittäviä.

Suomen 21:stä sairaanhoitopiiristä vain kuudessa on diagnosoitu yli kymmenen uutta korona-tartuntaa viimeisten kahden viikon aikana. Tilanne on hallinnassa, ja hiipumassa. Suurimmassa osassa maata tilannetta ei oikeastaan edes ole. Tartuntoja ei ole.

https://yle.fi/uutiset/3-11351204

Silti Suomen hallitus hoitaa korona-epidemiaa edelleen yksillä ohjeilla ja yksillä rajoituksilla koko maahan. Vaikka korona-epidemia on käytännössä paikallinen, sitä esiintyy vain muutamassa sairaanhoitopiirissä.

Mikäpä siinä on rajoittaessa liiketoimintaa koko maassa, vaikka aihetta siihen on vain osassa maata, kun valtion piikki on auki, ja rahaa saadaan lainaksi miten paljon vain halutaan. Ei huolta huomisesta! Maksetaan sitten kun jaksetaan!

Jos hallituksen virallinen korona-strategia on ”googlataan mitä Saksa ja Tanska tekee, ja tehdään mekin samalla tavalla samassa tahdissa”, niin ei kai sellainen google-haku Suomen hallitukselle kerro, että Suomessa tilanne on tällainen, ja meidän kannattaisi hoitaa epidemiaa alueellisesti erilaisin keinoin.

Sen tuo google-haku kyllä kertoo, että Euroopassa on keksitty rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja ja anniskelun aikarajoja. Niinpä hallitus haluaa sellaisia keinoja Suomeenkin — ja saman tien toki koko maahan, Hangosta Utsjoelle asti — koska google-haku kertoi, että muut tekevät näin. Suomen hallitus ei edes yritä selittää, miksi näin tehdään, ja mitä hyötyä siitä on. Eivät kai kehtaa kysyä Norjasta, miksi te teette näin. Lehdistökään ei enää kysele, miksi. Näin apaattisiksi poliitikot ja vallan vahtikoirat eivät ole väsähtäneet luultavasti koskaan aiemmin. Kunhan tehdään, kun muutkin tekevät, eikä kukaan edes yritä enää ymmärtää, mitä hyötyä siitä on. Pääasia että tehdään ”jotain”. Tehdään ”toimenpiteitä”. Ja mahdollisimman isosti, koko maan alueella.

Viidessätoista Suomen sairaanhoitopiirissä ammutaan nyt tykillä kärpästä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu