Suomesta parasiitti-valtio: ei tehdä lapsia, vaan tuodaan työvoima ulkomailta?

Suomesta voi kehittyä parasiitti-valtio seuraavina vuosina ja vuosikymmeninä. Syöpäläinen, joka elää muilta imetystä elinvoimasta. Ei tehdä lapsia itse, vaan otetaan aikuisia työperäisiä maahanmuuttajia.

Tämä konsepti näyttää todella hyvältä, jos lasketaan vain rahoja valtion budjetissa, eikä arvoteta mitenkään kansakunnan olemuksen sulamista tunnistamattomaksi, tai menettelyn moraalista selkärankaa (sitä tosiasiaa, että imetään elinvoimaa muilta valtioilta).

Lapsen kasvattaminen 0-vuotiaasta 23-vuotiaaksi asti maksaa Suomen valtiolle keskimäärin noin 325,000 EUR (sen lisäksi, että se maksaa paljon myös lapsen vanhemmille). Peruskoulun penkillä istuminen kuluttaa suuren osan tästä summasta.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/18/katso-mita-maksat-yhteiskunnalle

24-vuotiaana Suomen kansalaiset alkavat keskimäärin maksaa enemmän veroja kuin he saavat sosiaaliturvaa ja muita palveluita yhteiskunnalta. Tätä valtiovarain ministeriön autuutta jatkuu 66-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen suomalaiset alkavat taas saada keskimäärin enemmän sosiaaliturvaa ja palveluita valtiolta kuin he maksavat veroja.

Parasiitti-valtion unelma on houkutella maahan yli 24-vuotiaita, parhaassa tapauksessa korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia, joiden lapsuuden ja nuoruuden kustannukset on maksanut joku toinen valtio. Tällainen lisäys suomalaisille työmarkkinoille käy valtiolle 325,000 EUR halvemmaksi per työntekijä kuin työvoiman kasvattaminen ja peruskouluttaminen 0-vuotiaasta lapsesta asti.

Tässä on ihan selkeä bisnes-logiikka, jossa viivan alle jää mukavasti katetta. Ei ole ihme, että tällaiselle konseptille löytyy tukea monessa puolueessa nykyään. 1970-luvulla sanottiin, että on kuin lottovoitto syntyä Suomeen. Nykyään ajattelutapa menee niin, että on kuin lottovoitto saada aikuisia maahanmuuttajia, jotka eivät ole syntyneet Suomessa.

Ainoa järkevä syy, miksi emme ottaisi tästä Suomen valtiolle konseptia, jonka varaan rakennamme tulevaisuutemme ja toivomme, voisi olla se jos arvostamme elämässä jotain muutakin kuin vain rahaa valtion budjetissa. Kuten vaikka niitä lapsia. Tai suomalaisuutta. Tai moraalista itsekunnioitusta. Katoavaa kansanperinnettä nämä kaikki.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu