Suomi ei saa johtajuutta neljännessä teollisessa vallankumouksessa

Eilisessä blogissani käsittelin Maailman Talousfoorumin lobbaamaa globaalia talouden ja kulttuurin murrosta nimeltä Suuri Nollaus. Yksi kohta Suuren Nollauksen asialistalta jäi ns. kummittelemaan mieleeni. Sillä tavalla, että kun ajoin työpäivän jälkeen kohti hypermarkettia, ja minun olisi pitänyt ajatella, kuinka monta maitoa ja kananmunaa minun pitää ostaa, sen sijaan ajattelin johtajuutta neljännessä teollisessa vallankumouksessa. Ja että se ei ole menossa Suomelle.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/mita-pitaisi-ajatella-suomenkin-poliittisen-eliitin-ygl-salaseuran-suuresta-nollauksesta/

Neljäs teollinen vallankumous tarkoittaa robotisaation ja automatisaation suurta lisääntymistä tuotannossa ja työelämässä. Yhden ihmisen työpanoksella saadaan taas paljon enemmän tehtyä, kun ihmiset tekevät aiempaa vähemmän itse mitään käsin, ja sen sijaan ohjaavat ja ohjelmoivat robotteja, jotka tekevät työn halvemmalla, väsymättä, nopeammin, ja vähemmillä virheillä kuin ihminen.

Putsattuani silmälasini huomaan, että olen kirjoittanut tasan vuosi sitten blogin, jossa kerron että Maailman Talousfoorumi ennustaa robottien tekemän työn ohittavan ihmisten tekemän työn määrän maailmassa vuonna 2025. Ja että kaikkien kynnelle kykenevien kannattaa satsata robotisaatioon, koska nopeat syövät hitaat maailmantalouden uusjaossa, jonka tuotannon robotisaation lisääntyminen tulee mahdollistamaan.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/suomen-pitaisi-satsata-robotisaatioon-city-vihrean-hienostelun-sijasta/

Tuossa blogissa lausuin profeetallisesti, että Suomessa ei taatusti siirrytä mihinkään robotisaatioon, vaan rahat hukataan city-vihreään näpertelyyn. Kristallipalloni oli himmeä ja samea tuolloin, koska en tajunnut ennustaa samaan hengenvetoon, että Suomi aikoo hoitaa väestön huoltosuhteen ongelman ja työelämän tuottavuuden vajeen ottamalla kehitysmaista lisää maahanmuuttajia. Lisää tekeviä käsiä vanhanaikaisin menetelmin, jotka Maailman Talousfoorumin ennusteen mukaan happanevat käsiin ja jäävät jalkoihin jo lähivuosina globaalissa kilpailussa tehokkuudesta ja hinnasta.

Sillä välin Japanissa, jossa nuori sukupolvi ei harrasta nykyään enää edes seksiä oikean ihmisen kanssa, lasten tekemisestä nyt puhumattakaan, väestön huoltosuhde kehittyy suorastaan katastrofaaliseen suuntaan. Kukaan ei silti Japanissa haaveile maahanmuuton lisäämisestä, vaan homma aiotaan hoitaa robotisaation avulla. Juuri sillä keinolla, joka ratkaisee johtajuuden neljännessä teollisessa vallankumouksessa.

https://blogit.perussuomalaiset.fi/ion-mittler/japanin-ratkaisu-tyovoima-pulaan-on-robotit-ei-maahanmuutto/

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu