Suomi ei saa mitään turvatakuita NATO-hakemuksen käsittelyn ajaksi

Keskustelun laatu täällä Puheenvuorossa on ajoittain melko hyvääkin, mutta yhteen asiaan haluaisin kiinnittää huomiota. NATOn kannattajilla on ollut viimeiset kaksi kuukautta sellainen argumentti ja uskonkappale, että Suomi saa jotkut ”turvatakuut” NATO-hakemuksen käsittelyn ajaksi. No ei saa. Se on ollut selvää koko ajan, ja olen sanonut sen aika monta kertaa, mutta keskustelun laatu ei ole ollut poliittisesti kovin korkeatasoista siltä osin.

https://yle.fi/uutiset/3-12414388

Uskolliset ovat pysyneet lujasti uskossaan, poliittisista tosiasioista välittämättä. Tosiasia on, että jos Venäjä saisi aikaiseksi hyökätä Suomeen NATO-hakemuksen käsittelyn aikana, joka kestänee vuoden 2023 puolelle asti, yksikään muu valtio ei toisi omaa armeijaansa taistelemaan Suomen armeijan tukena. Saisimme aseita ja ruokaa, jos niitä saadaan toimitettua merialueiden ylitse. Suomi kun on saari, ja se on hieman ongelmallinen tilanne.

Ukrainan sota on Suomen NATO-haaveiden kannalta sekä hyvä että huono asia. Hyvä siinä mielessä, että Venäjän sotilaallisia resursseja on paljon sitoutuneina ja tuhoutuneina Ukrainan suunnalla. Mutta huono siinä mielessä, että Euroopan maat ovat nyt lahjoittaneet Ukrainalle melkein kaiken ylimääräisen roinan, mitä niillä on ollut lahjoitettavissa. Jos Suomen vuoro tulisi seuraavaksi saada aseiden lahjoituksia, lahjoitettavaa ei olisi tarjolla samalla tavalla kuin Ukrainan kohdalla on ollut. Vaikka halu lahjoittaa olisi yhtä suurta tai suurempaakin, tyhjästä on paha nyhjäistä.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu