Suomi ja Ruotsi myyvät kurdien selkänahan Türkiyen diktatuurille

Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden prosessi etenee, kun Türkiye saatiin lepyteltyä kannattamaan jäsenhakemuksiamme. Ei tämä prosessi ehkä demokratian kaunein kukkanen ole, kun presidentti Niinistö kävi Madridissa tekemässä Türkiyelle juuri ne myönnytykset, joita tuoreiden kyselyiden mukaan vastustaa 70 % Suomen väestöstä. Mutta ei takerruta pieniin kauneusvirheisiin.

Suomi, Ruotsi ja Türkiye ovat allekirjoittaneet kaksisivuisen sopimuksen (plus liitteet), jonka teksti ilman liitteitä löytyy mm. täältä:

https://twitter.com/D_abdulkader/status/1541868055147544576

Sopimuksen sanamuodot ovat melko orwelliaanisia, ainakin jos lukee sopimuksen tekstiä yhtään kurdi-myönteiset silmälasit päässä. Sopimuksessa todetaan mm. seuraavaa:

[Kurdien valtiollista itsenäisyyttä, tai maltillisempana tavoitteena itsehallintoa, tavoitteleva] PKK on terroristi-järjestö.

Suomi ja Ruotsi sitoutuvat estämään alueillaan PKK:n toiminnan, sekä siihen kytköksissä olevien tai siltä inspiraatiota saaneiden (!) järjestöjen tai yksityishenkilöiden (!) toiminnan.

[Kaikki kurdien kansallismielisiin pyrkimyksiin läheisesti tai etäisesti liittyvä luokitellaan jatkossa siis ”terrorismiksi”. Suomi ja Ruotsi käytännössä käyvät kauppaa kurdien valtiollisen itsenäisyyden haaveilla. Oma nahka pitää pelastaa, eikä kaikille ole tilaa pelastusveneessä: joidenkin kansojen on jäätävä ilman itsenäisyyttä, jotta meillä olisi asiat paremmin.]

Suomi ja Ruotsi poistavat kaikki aseiden vientirajoitukset, jotka ovat kohdistuneet Türkiyeen. [Kun Türkiye tänä kesänä aloittaa kurdien pommittamisen maan tasalle Syyriassa, Suomi ja Ruotsi eivät pelkästään hurraa katsomossa, vaan tarvittaessa vaikka myyvät aseetkin siihen ”erityis-operaatioon”.]

Suomi ja Ruotsi tulevat käsittelemään viivytyksettä ne luovutuspyynnöt, jotka Türkiye on esittänyt joistakin kansalaisistaan näiden valtioiden alueella. [Nyt on kylmäävää tekstiä, mutta demokratian nimissä voidaan kai uhrata muutama sielu?]

Suomi, Ruotsi ja Türkiye tulevat yhdessä taistelemaan kurdien ”terrorismiin” liittyvän ”disinformaation” kitkemiseksi. [Öh, eikö tällaisia blogeja saa enää kohta kirjoittaa Suomessa, jos Erdogan sanoo että vaientakaa tuo vääränlaisia ajatuksia sisältävä disinformaatio?]

Elämme jännittäviä aikoja. Kuinka hieno tästä maailmasta vielä tuleekaan? Pikkusormi on annettu pirulle. Pieni askel Suomelle, mutta suuri askel demokratialle. Vaan mihin suuntaan: eteen vai taakse päin?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu