”Suomi noudattaa pakolaissopimusta vähimmäistasolla” ???

Irakiin palautettu mies kuoli kotimaassaan väkivaltaisesti. Nyt riittää parran pärinää. Onko Suomen vika, että myös Suomen rajojen ulkopuolella on väkivaltaa?

https://yle.fi/uutiset/3-11069668

Poliitikot ja asiantuntijat toisensa jälkeen ovat luonnehtineet tätä tapausta ”häpeälliseksi” ja ”Suomen maineen menettämiseksi”. Kaikkein pisimmälle suomalaisessa itsensä ruoskimisessa menee saamelaisen rotuerottelun takuumies Martin Scheinin, joka valittelee että Suomi yrittää selvitä YK:n pakolaissopimuksen noudattamisessa ”vähimmäistasolla”.

Otetaan tähän väliin jokunen fakta, vastapainoksi Martin Scheininin fiktiolle. Suomi ei noudata YK:n pakolaissopimusta ”vähimmäistasolla”. Vähimmäistasoa edustavat sellaiset valtiot kuin Japani, Etelä-Korea, Saudi-Arabia, ja niin edelleen:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/globaalin-pakolaispolitiikan-vapaamatkustajat/

ISOSSA KUVASSA totuus on, että Suomi noudattaa YK:n pakolaissopimusta melko keskivertoisesti, demokraattisten ja hyvinvoivien valtioiden välisessä vertailussa. Häpeälliset valtiot löytyvät kyllä listalta, mutta Suomea ennen täytyisi saattaa häpeään aika monta muuta valtiota, ennen kuin tulisi Suomen vuoro. Joka muuta väittää, puhuu palturia, tai kalastelee poliittisia ääniä tunteikkaalla ja hyvin myyvällä nyyhkytarinalla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu